front schietpartij

Klaas Otto legt zijn functie als president van No Surrender neer, hij beweert ook geen lid meer te zijn van de motorclub. Deze verrassende ontwikkeling heeft te maken met de mislukte moordaanslag op zijn leven die vorige week in Poppel plaatsvond. Otto wil bij de politie een en ander uit de doeken doen en klacht indienen tegen de beschuldigde, Joop M uit Poppel.

Klaas OttoDe gedragscode binnen de motorclub verbiedt het om met de politie te spreken, maar omdat Otto zo geraakt is door uitspraken van de advocaat van Joop M. eerder deze week, ziet hij geen andere uitweg dan zijn eigen club te verlaten.

Klaas Otto wil dus nu wel klacht neerleggen tegen de autohandelaar uit Poppel die een tiental dagen geleden (20 maart) op hen schoot. Hij is vooral kwaad over de beweringen van de advocaat van de vermeende schutter. Joop M. had via zijn advocaat in Belgische media immers laten weten dat hij werd afgeperst door Klaas Otto na een zakelijke ruzie over een niet geleverde, dure auto. Hij zou uit zelfverdediging hebben geschoten omdat hij dacht dat Otto zijn huis wilde binnendringen. Zijn vrouw leeft sindsdien samen met hun twee kinderen ondergedoken uit schrik voor represailles.

"Ik ben het helemaal zat", liet Otto optekenen in de Nederlandse pers. "Ik ben geen afperser en wil dat bewijzen. Wat een onzin, ik ben nota bene beschoten voor de ogen van mijn vriendin, vier seconden nadat ik uit mijn auto was gestapt." De kogel miste Otto's hoofd en raakte hem in de hals. De oud-voorzitter gaat aangifte doen van de moordaanslag en heeft vrijdag een afspraak met de politie.

Klaas Otto is als oprichter van No Surrender dé grote man in de Nederlandse mc-wereld. Zijn club splitste zich twee jaar geleden af van de Bredase afdeling van motorclub Satudarah. Onder Otto's leiding groeide de bikersclub uit tot een van de grootste van Nederland, met honderden leden en afdelingen in andere Europese landen, Azië en Zuid-Amerika. Landelijke bekendheid kreeg No Surrender vooral toen de Amsterdamse crimineel Willem Holleeder en de voormalige baas van de Hells Angels zich in 2013 tijdelijk aansloten.

No-SurrenderNo Surrender zetelde aanvankelijk in een voormalig bordeel in Zundert. Dat clubhuis is vorig jaar door de gemeente Zundert gesloten omdat de vereniging geen horecavergunning heeft. Vorig najaar opende de Tilburgse chapter een nieuw clubhuis in Poppel. Het gemeentebestuur van Ravels zag dit niet graag gebeuren, maar kon weinig inbrengen tegen de verhuis naar onze deelgemeente.

Enkele dagen geleden heeft ons gemeentebestuur wel rond de tafel gezeten met afgevaardigden MC No Surrender en dit samen met de federale politie. Daar werd nogmaals benadrukt dat er tot voor de schietpartij geen enkele klacht tegen de motorclub was binnen gekomen. Toch zit het gemeentebestuur verveeld met de zaak van vorige week. Daarom zijn er enkele akkoorden gesloten tussen de betrokken partijen. Een daarvan is dat de politie ten alle tijden toegang moet krijgen tot het clubhuis aan de Tilburgseweg in Poppel.

Het is nu afwachten wat de gesprekken van Klaas Otto met de politie zullen opleveren.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren