Nieuwstraat front

- UPDATE ! - Volgens sommige media heeft de politie maandagavond een Nederlander uit Poppel opgepakt in verband met de schietpartij die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond in ons grensdorp. De 44-jarige man, Joop M., blijft aangehouden omdat hij volgens het Turnhoutse parket verdacht wordt van poging tot moord.

Klaas Otto, de Nederlandse 'president' van motorclub No Surrender, liep een schotwonde op in de nek. Hij heeft volgens de dokters veel geluk gehad en overleefde de aanslag ternauwernood. Het parket wil niks kwijt over het motief van de verdachte, ook niet over de vermoedelijke link met de motorclub van Klaas Otto zelf. De komende dagen hoopt men meet klaarheid te krijgen over deze zaak.

Otto stond in Nederland de pers al wel te woord, maar wou niet zeggen wie de dader van de aanslag is. Hij bevestigde wel dat hij geen lid is van No Surrender en ook niet van een andere motorclub. Het zou volgens hem gaan om iemand met veel problemen. De man moest volgens Otto helemaal geflipt zijn toen hij zijn woning binnenkwam.

Intussen raakte bekend dat de dader Jospehus "Joop" M. is, een Nederlander die nu aan de Nieuwstraat (zie foto) in Poppel woont en eerder op enkele andere adressen verbleef in onze gemeente. Hij zou geen onbekende zijn bij de politie. Ondermeer als autohandelaar zou hij het vaak niet te nauw nemen met de regeltjes.

De man zou Klaas Otto al langere tijd kennen. Zo zou hij een schuld van enkele tienduizenden euro's hebben uitstaan bij de president van MC No Surrender. Die vroeg de afgelopen tijd al meerdere malen om de schuld te vereffenen, maar de teruggave van het geld bleef vooralsnog uit. In de pers verscheen nu het bericht als zou Klaas Otto afgelopen vrijdagnacht naar de woning van Joop M zijn getrokken om nog eens achter zijn geld te vragen.

Wat er daarna gebeurde is niet geheel duidelijk, maar dat er geschoten werd door de bewoner is een zekerheid. Speurders van de gerechterlijke politie zouden afgelopen maandag tijdens hun onderzoek trouwens een kogel gevonden hebben in de berm van de weg bij de betreffende woning.

Joop M verschijnt vrijdag voor de onderzoeksrechter.

Wij hopen zo snel mogelijk meer details en duidelijkheid te achterhalen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren