politierechterDe politierechter van Turnhout heeft vandaag, niet geheel onverwacht, geen uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen de ouders van de verongelukte meisjes Joyce Baelemans en Dorien Van Sprengel enerzijds en de Nederlandse aanrijder Bas H. uit Turnhout anderzijds. Vorige maand hielden hun advocaten nog een uitvoerig pleidooi en kon vooral de partij van Bas H. zich niet vinden in de analyses die op de plaats van het ongeval gebeurden. De voorzitter van de politierechtbank wil nu ook een klare kijk op de zaak krijgen en kwam daarom vandaag met een tussenvonnis. Een derde en onafhankelijke verkeersdeskundige zal de komende maanden de zaak moeten uitklaren.

Het zag er op de drukbezochte zitting van vorige maand al naar uit dat er vandaag geen beslissing zou vallen. Daarvoor waren er teveel tegenstrijdigheden op technisch vlak. De advocaten van Bas H. veegden de vloer met conclusies die door het parket aangestelde verkeersdeskundige had neergepend. Zij hadden namelijk zelf een specialist ter zake ter hulp geroepen en die kwam tot flink afwijkende vaststellingen. En daardoor zou de snelheid waarmee de bestuurder van de bestelbus reed niet zo hoog zijn geweest als eerder werd aangegeven. Ook over de hoek waarop de aanrijding plaatsvond en over de zogenaamde werpafstand van de slachtoffers was zo een andere mening bekomen. De modale aanwezigen fronsten niet geheel onbegrijpelijk de wenkbrauwen bij het aanhoren van deze technische uitleg. En ook de politierechter zelf ziet nu dus geen andere oplossing dan een derde en onafhankelijke verkeersdeskundige aan te stellen om tot een eerlijk eindoordeel te komen.

joyce-dorienWij hadden al contact met de vader van Joyce en deze liet een gelaten indruk. De families kunnen niet anders dan de hele rechtsgang te ondergaan. Ze hebben wel begrip voor het feit dat de rechtbank een duidelijke conclusie wil over de omstandigheden van het ongeval. Toch komt dit alles weer als een ferme opdoffer, de zaak blijft maar aanslepen, nu al ruim twee jaar na de feiten. En alsof het zo moet komt de zaak nu opnieuw voor op maandag 26 mei 2014, precies op de dag dat Joyce 19 jaar zou worden. Tot dan is het weer lang en bang afwachten.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren