crimeHet parket van Turnhout onderzoekt momenteel de precieze omstandigheden en de motieven van een korte gijzeling van een jongeman uit Weelde waarbij gebruik gemaakt is van geweld en afpersing. In deze zaak die reeds op zaterdag 19 oktober laatstleden plaatsvond zijn inmiddels vier personen opgepakt, waaronder een dertiger uit Ravels.

In de avond van 19 oktober was een 24-jarige jongeman uit Weelde samen met de Turnhoutenaren Mike V.N. en Bart M. aanwezig in een woning aan de Renier Sniedersstraat in Turnhout. Om een of andere reden werd de Weeldenaar van de een op het andere moment vast gegrepen door de twee anderen. Zij bonden hem vast, blinddoekten hem en deelden ook enkele slagen uit. Daarenboven pakten ze de bankkaart van het slachtoffer af en probeerden daarmee geld van zijn rekening te halen. Zowat zes uur later reed het duo met de geknevelde twintiger naar Weelde waar ze hem omstreeks half vijf 's morgens nabij het militaire vliegveld achterlieten in zijn eigen voertuig. Wellicht om sporen uit te wissen spoten ze nog vlug een brandblusapparaat leeg in de auto.

gijzelingDe jongeman uit Weelde had behoorlijke klappen gekregen en moest zich laten verzorgen in het ziekenhuis. Al snel werd de politie ingeschakeld en niet veel later werden de 33-jarige Bart M. en de 22-jarige Mike V.N. opgepakt. Beiden stonden al geboekt voor drugsdelicten en Bart M. vuurde zelfs met een alarmpistool tijdens een overval op een drugdealer eerder dit jaar. Even later werd nog een derde mogelijke betrokkene gearresteerd. Het betreft de 33-jarige Ellen K., een vrouw die nauwe contacten heeft met voornoemden.

En enkele dagen geleden, op 9 november meer bepaald, werd ook de 30-jarige Andy A. uit Ravels aangehouden. Deze vierde verdachte is ook al geen onbekende bij het gerecht. Zo werd hem eerder al een handeltje in speed aangewreven.

De Turnhoutse raadkamer heeft deze week de aanhouding van het viertal bevestigd. Alle vier wordt gijzeling, afpersing en het toebrengen van slagen en verwondingen ten last gelegd, hun straf zou kunnen oplopen tot vijf jaar celstraf. Toch wil het parket nog niet veel kwijt over deze ernstige zaak. Er zou nog een onderzoek lopen naar mogelijk meer betrokkenen en het is ook nog niet helemaal duidelijk wat de precieze rol van iedere verdachte afzonderlijk is. Ook over het motief van de gijzeling wil het parket niet veel kwijt al lijkt alles op een afrekening in het drugsmilieu te wijzen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren