NVA1

De Ravelse N-VA heeft vrijdagavond de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen afgetrapt.

Lijsttrekker Gert Laurijssen haalde, zonder de partij bij naam te noemen, opnieuw ferm uit naar CD&V, die al jaren de macht in Ravels domineert. 

“Ze doen ons geloven dat Ravels een financieel gezonde gemeente is. Dat kan zijn.” Zei hij. “Maar wat men er steeds niet bij vertelt is dat we in buitengebied nog altijd niet overal riolering hebben en waar net als in de middeleeuwen de uitwerpselen nog door de grachten drijven. En dat we anno 2018 onze kinderen nog steeds met de fiets levensgevaarlijke invalswegen zonder fietspad moeten opsturen!” 

“Moeten we dan blij zijn dat CD&V ons eigen belastinggeld weigert te investeren in zo’n belangrijke zaken?” vraagt Laurijssen zich af. Het gaat over belastinggeld wat iedere burger zelf heeft bijgedragen. Veiligheid, betaalbaar wonen in eigen streek en eerlijke politiek. Dat zijn de speerpunten waar de N-VA in Ravels mee naar de kiezer trekt. 

NVA2

VERKEERSVEILIGHEID

CD&V pronkt in Ravels graag met het SAFE label wat ze hebben gekregen. “Dat is mooi op papier of op een paaltje langs de weg.” Zegt Laurijssen. “Maar de keiharde realiteit is wel dat er de afgelopen 7 jaar op Ravelse wegen nog wel 5 doden en 368 gewonden zijn gevallen. Veel daarvan door levensgevaarlijke verkeerssituaties.” N-VA is van mening dat alle gevaarlijke kruispunten moeten aangepakt worden met prioriteit voor fietsers én voetgangers. De aanleg van kruispunt in Weelde-Statie is voor N-VA een duidelijk voorbeeld van hoe het NIET moet! Daarnaast wil de partij dat alle invalswegen in Ravels, Weelde en Poppel voorzien worden van vrijliggende fietspaden en schoolomgevingen moeten volledig vrij worden gemaakt van doorgaand verkeer.

NVA3

GESJOEMEL MET WEGVERHARDING

“Een goed bestuur moet een heldere toekomstvisie hebben en belastinggeld investeren in zaken die er voor iedereen toe doen.” Zegt Laurijssen.  “En niet alleen voor de politieke vriendjes van de eigen partij!” Laurijssen verwijst hiermee naar het recent openbaar gemaakte schandaal waarin CD&V Schepen Van den Borne betrapt werd op gesjoemel met wegverharding in Poppel. “N-VA zal in Ravels op die nagel blijven kloppen en ieder schandaal openbaar maken.” Zegt hij kordaat. Laurijssen geeft tegelijkertijd ook aan dat het spijtig is dat door zo’n schandalen heel de politiek in een negatief daglicht wordt gesteld. “In Ravels worden ook veel goeie dingen gedaan en er zijn schepenen die wél respect verdienen. Kijk maar naar Schepenen als Koen Rombouts. Dat is iemand die keihard werkt voor Ravels en open en transparant communiceert. Met zo’n mensen kun je wel aan een eerlijk bestuur werken, maar de rotte appels die niet correct met ons belastinggeld om kunnen gaan moeten eruit.”

NVA4

VOLLE KIESLIJST

N-VA laat weten bijzonder trots te zijn om op 14 oktober met een sterke lijst naar de kiezer te kunnen gaan. “Voor de tweede keer op rij zijn we erin geslaagd om met een volle kieslijst te komen” zegt Gert Laurijssen, die  de N-VA lijst zal trekken. “Het toont aan dat er steeds meer mensen zijn die échte verandering in Ravels willen”. De bekende Ravelse horeca-ondernemer Jef “Coeck” Coeckelbergs zal de lijst duwen. Ondernemers zijn trouwens goed vertegenwoordigd op de lijst van N-VA Ravels. Plaats 2 wordt ingenomen door Carine Van Gorp van Garage De Witte uit Weelde-Statie. Landbouwer André van Rooy uit Ravels-Eel neemt plaats 3 voor zijn rekening. Guy Marcelissen van Ramenbedrijf PVCeele uit Poppel staat op plaats 6 en Chris Meeus, gekend van restaurant Namasté, staat op plaats 11. Verder is een sterke mix te zien van wat jongere en wat meer ervaren kandidaten.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren