regenboog zebrapad

Op de gemeenteraad van gisteren kwam Els Potters van Groen Ravels in de Varia met de vraag of Ravels zou willen ingaan op het aanbod van AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) met betrekking tot de aanleg van een regenboog zebrapad.

AWV wil in heel Vlaanderen per gemeente één LGPTQ zebrapad aanleggen als de vraag komt vanuit de gemeente.

Gratis.

AWV betaalt het project zelf, het kost de gemeente dus geen cent. In verschillende gemeentes is er positief gereageerd op dit aanbod en zo dacht Els ook dat een regenboogzebrapad niet zou misstaan in onze gemeente.

Jammer, repliceerde Patrick Van Den Borne .... dat zl niet gaan Els, de aanvraag is al gebeurd en we krijgen er maar één.

Dat was echter totaal geen probleem voor Groen, als de aanvraag maar gebeurd is zijn zij al tevreden.

Ook voor de plek van het zebrapad was al eenkeuze gemaakt. Het zou komen aan de oversteekplaats op de Grote Baan in Ravels van BLINK. Dat is voor voetgangers zo ongeveer de meest geschikte plek en ook de gevaarlijkste in onze gemeente.

Geen zebrapaden aan Bredaseweg. 

Carine Van Gorp ( N-VA) zat ook een beetje in dubio over het zebrapaden vraagstuk. Sinds de werken aan de Bredaseweg zijn de zebrapaden die er vroeger wel waren verdwenen.

Omdat de laatste tijd nogal wat ongevallen gebeuren op dit traject aan Weelde-Statie wilde ze dat deze opnieuw zouden worden aangelegd aan het kruispunt met de Merksplasse Steenweg en aan de Nieuwe Startionsstraat.

Volgens schepen Patrick Van Den Borne was dit echter geen keuze van de gemeente maar de wet voorziet geen zebrapaden als er niet aan beide zijden van de weg een begaanbaar voetpad is. Dat is in dit geval niet de zaak en daarom ligt er ook geen zebrapad meer omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Vroeger werd er wel eens losjes omgesprongen met deze regel maar ondertussen is de visie gewijzigd en moeten de voorwaarden aanwezig zijn om een zebrapad aan te leggen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren