© RAWEPO

Toen enkele jaren geleden de bouw van de nieuwe school in Ravels startte, werd op een reserveveld van KFC Flandria een tijdelijke constructie gebouwd waar de leerlingen van GBS De Kleine Wereld terecht konden.

Omwille van het drukke en zware verkeer dat de ganse dag langs de N12 tussen Turnhout en Tilburg dendert werd de snelheidslimiet ter hoogte van de Raaftuinen en de toegang naar het Ravels Sportpark er beperkt tot 50 km, een goede zaak voor de veiligheid van onze kids.

Ondertussen zijn we alweer enkele jaren verder en staat de nieuwe school te blinken in het centrum van Ravels. Omdat de verkeersveiligheid langs een gewestweg niet onder de lokale  verkeerscommissie viel werd de snelheidsbeperking opgeheven.

Groen Ravels, maar ook leden van de verkeerscommissie hebben vorig jaar reeds gepleit voor het behoud van de snelheidsbeperking maar helaas….

Het Gewest heeft er lang over gedaan. Maar doordat gemeente Ravels en de lokale partij Van Groen meermaals op dezelfde nagel bleef kloppen en het ter bespreking kwam in de verkeerscommissie (en unaniem goedgekeurd werd), kon de herinvoer van de snelheidsbeperking eindelijk op de gemeenteraad van maandag ll goedgekeurd worden. De zone 50 wordt dus opnieuw uitgebreid tot net voor NV Tuytelaers. Zo kunnen de fietsers en voetgangers opnieuw veilig oversteken en kunnen (vracht)wagens beter overstekende fietsen opmerken.

© RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren