GR20201214WL

Burgemeester Luyten gaat de politie geen instructies geven om als de detectives “Jansen & Janssen” op zoek te gaan naar illegale corona parties of vuurwerk overtreders gedurende de komende feestdagen.

Dit gaf hij te kennen in de digitale gemeenteraad van afgelopen maandag waar hij die vraag kreeg vanuit de hoek van de oppositie.

"Onze Politiezone Kempen N-O beschikt trouwens niet over drones."

“We hebben trouwens geen drones in onze zone. Er zullen geen extra controles worden gedaan en zomaar binnenvallen op adressen waar 2 of 3 auto’s voor de deur staan zal ook niet gebeuren, dat mag trouwens ook niet.”  Op de vraag van de oppositie of er dan speciale maatregelen zullen worden genomen wat het afsteken van vuurwerk betreft was de burgemeester dan weer wel streng.

“We wachten momenteel nog op de richtlijnen vanuit het ministerie dat een nationaal verbod zal uitvaardigen voor het afsteken, het bezit en ook het vervoeren van vuurwerk. Ik denk dat er daardoor ook minder vuurwerk in omloop zal zijn omdat het ook niet verkocht mag worden. De overheid in Nederland gaat de firma's vergoeden om geen vuurwerk te verkopen, dat is vooralsnog niet het geval in België.
In alle eerlijkheid houd ik mijn hart daarvoor vast in onze gemeente. Vroeger hanteerden we een gedoogbeleid in Ravels tussen 23:00 en 01:00 in de Oudejaarsnacht. Dat zal dit jaar niet het geval zijn, er zullen meer ploegen op de baan zijn en overtreders zullen streng worden beboet. We kunnen echter niet overal zijn, maar hopen op het gezonde verstand van de burger en de preventiecampagnes, de ziekenhuizen kunnen momenteel geen extra brandwonden en andere kwetsuren aan die het gevolg zijn van het onoordeelkundig afsteken van vuurwerk. Ik ben zeker dat diegenen die betrapt zullen worden een serieuze boete zullen krijgen."

AUDIO TOELICHTING

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren