veegmachine

De tijden dat de burger ongeremd zijn tuin en andere gronden doormiddel van pesticiden mocht vrijwaren van allerlei onkruid is binnenkort verleden tijd.

Ook voor de gemeente heeft het verbod op het ongebreideld gebruik van pesticiden gevolgen.

Bijna € 200.000 voor veeg-zuigmachine.

Patrick Van den Borne mocht zich als schepen van openbare werken verantwoorden voor de komende aanschaf van een nieuwe zuig-veegmachine die de technische dienst al een tijdje op haar verlanglijstje had staan.

Sinds het verbod op onkruidbestrijders moet de gemeente andere middelen aanwenden om de fiets- en voetpaden proper te houden. Er zijn de afgelopen jaren allerlei opties uitgeprobeerd maar uiteindelijk is  de enige zinnige oplossing het aanschaffen van deze machine waaraan wel en serieus prijskaartje hangt.

Met  € 196.020,00 kan je wel stellen dat je daar een heleboel Roundup voor had kunnen kopen, maar dat kan nu éénmaal niet meer. Ook uitbesteden was geen optie, de vraag van raadslid Van Raak of ook deze mogelijkheid was onderzocht kon rekenen op een snel rekensommetje uit het hoofd van Van den Borne zodat duidelijk was dat de aanschaf niet alleen noodzakelijk was, maar op termijn ook een flinke kostenbesparing  zal betekenen voor de gemeente. 

"De machine zal ook kunnen worden ingezet om de gemeente een net en proper uitzicht te geven, er zullen nog mensen worden opgeleid om het toestel te bedienen zodat het dagelijks de maan op kan. De lastvoorwaarden zeggen dat de machine zelfrijdend moet zijn en voorzien van een geluidsdichte cabine voor het personeel ", aldus schepen Van den Borne.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren