migratie ict

Raadslid Langenhuizen had gisteren op de valreep nog gevraagd om een extra punt toe te voegen aan de agenda van de gemeenteraad. 

Het ging over planning van de komende migratie van ICT diensten waarover al ruime tijd sprake.

 

PID versies...

Langenhuizen toonde vanaf het begin van de Ravelse ICT omwenteling al belangstelling voor het project, temeer omdat hij jarenlang beroepshalve in deze materie zijn brood heeft verdiend en graag wilde meehelpen om de migratie tot een goed einde te brengen.

Hij wilde graag inzage krijgen in het PID ( het projectinitiatiedocument) dat wordt gemaakt in de initiatiefase van het project. Na nogal wat aandringen had hij een eerste versie ontvangen van dit document waarop hij enkele opmerkingen had geformuleerd in afwachting van een volgende versie.

De afspraak was dan ook dat Langenhuizen versie 1.1 ook zou kunnen evalueren, tot dan toe geen enkele probleem.

Er verstrijken enkele weken tot Langenhuizen besluit om nogmaals de vraag te richten tijdens een informele ontmoeting met schepen van ICT Hans Heylen. Hier komt aan het licht dat hij de tweede versie om onverklaarbare redenen niet heeft ontvangen en daardoor een belangrijke follow-up ontwikkeling van de projectinitiatie  niet heeft kunnen beoordelen. 

De workflow die ondertussen in een beslissend stadium is gekomen is moeilijk nog te stoppen. De migratie die zowel voor OCMW als de gemeente Ravels wordt voorbereid zal eerst bij het OCMW worden doorgevoerd omwille van het urgente karakter in het ICT park van het OCMW. 

Ondanks de pertinente vraag van Langenhuizen om de migratie die al voor binnenkort is gepland na ontvangst van het PID 1.1 voor 7 dagen uit te stellen wordt hij in een stemronde weggestemd. De migratie zal dus gewoon doorgang vinden, Langenhuizen heeft echter wel laten optekenen dat hij hiermee principieel niet akkoord kan gaan en stemde daarom samen met de NV-A fractieleden tegen de geplande migratie. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren