no surrender
Vorige week kwam het al in het nieuws, de politiezone Kempen N-O ging in opvolging van de buren uit Turnhout haar politiereglement aanpassen om vooral de motorbendes te weren uit onze grensstreek.
Nadat Duitsland haar grenzen eerder al bijna hermetisch sloot door aanpassingen aan de wetgeving en ook Nederland de mazen sloot werd het bijna onmogelijk deze bendes buiten onze grenzen te houden.
Door enkele aanpassingen in het Uniforme Politiereglement, voornamelijk op administratief vlak wordt het quasi onmogelijk voor verenigingen met een kwalijke reputatie om horecazaken of locaties af te huren voor hun activiteiten.
 

Oppositie heeft vragen over de reikwijdte van deze aanpassingen.

De oppositie vond dat deze maatregelen wel heel erg ver gingen en het dient te worden opgemerkt dat in de toekomst dezelfde reglementen door overijverige politiemensen ook wel anders kunnen worden geïnterpreteerd en ook kunnen worden ingezet om andere zaken te beteugelen dan bendes met een crimineel verleden. Indien het regelement enkel voor de nader besproken doeleinden zullen worden gebruikt lijkt er echter geen probleem te zijn.
Op dit ogenblik zijn er helemaal geen redenen om deze reglementen te gebruiken, er is geen overlast met de motorclub die zich tot op heden tot zover wij weten aan de politiereglementen heeft gehouden. Voorlopig dis geen redenen om ons ongerust te maken.
Indien dit echter in de toekomst zou veranderen heeft men echter wel een degelijk instrument in de hand om in te grijpen.
 

"Gasboetes van 350 € houden dit volk niet tegen"

Dit “instrument” werd echter danig in twijfel getrokken door raadslid De Schutter van Dorpslijst die vreesde dat gasboetes tot een hoogte van 350 € geen adequaat afschrikmiddel zal zijn voor dit soort mensen. Schepen Couwenberg was er echter van overtuigd dat er met deze bepalingen meerdere stokken achter de deur staan om eventuele overtredingen op een correcte manier aan te pakken. 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren