blackout
Het duurde niet lang vooraleer het (mogelijke) elektriciteitsprobleem voor de komende winter in de varia op de gemeenteraad aan bod kwam.
Er is echter nog steeds bijna geen enkele informatie verstrekt. Begin september(10/09) zullen alle burgemeesters door de gouverneur worden geïnformeerd.
 Het interventieplan van de gemeente is nogmaals nauwlettend onderzocht maar het is voorlopig koffiedik kijken.
 
Indien het toch tot een tekort zou komen in de volgende maanden zullen er verschillende fases worden doorlopen vooraleer de spanning van de gezinnen worden afgeschakeld.  Eerst zal de straatverlichting er moeten aan geloven, verder zijn er afspraken gemaakt met de industrie en slechts in allerlaatste instantie zullen we tussen 17.00h en 21.00h voor maximaal 4 uur zonder stroom kunnen zitten.
Voorzitter Filip Segers heeft goede contacten met hoge functionarissen bij onze netwerkleveranciers en hij heeft de toezegging gekregen dat men er alles aan doen om ons te sparen van de gevreesde black-outs. De sterren zouden al erg slecht moeten staan voorleer we hier werkelijk zonder stroom vallen. Het moet in heel Europa op hetzelfde moment koud worden zonder  veel aanlooptijd voor het zover is.
Verder heeft de overheid veel druk uitgeoefend op de leveranciers om hun stroom desnoods peperduur aan te kopen, omdat een black-out ook psychologisch erg ongelegen zou komen in onze welvaartstaat.  

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren