doelstellingen
Na twee maanden vakantie schoven de Ravelse gemeenteraadsleden gisteren weer aan rond de tafel om de maandelijkse (d)raad terug op te nemen.
Er werd al direct een flinke inspanning gevraagd want financieel ontvanger Roger Caymax was present om de financiële jaarrekening toe te lichten, zware kost voor een eerste dag na de vakantie.  
Dat Roger en zijn team hun huiswerk hadden gemaakt was duidelijk en ook gewenst, want de gewone sterveling zal het allicht moeilijk hebben met deze niet alledaagse materie. Na de toelichting zagen we toch vooral tevreden gezichten, onze lokale gemeentelijke financiën verkeren nog steeds in een blakende gezondheid en ook de komende jaren kunnen we vol vertrouwen tegemoet zien.
De jaarrekening werd dan ook bijna unaniem goedgekeurd, enkel de twee aanwezige meden van  NVA onthielden zich zodat er kon worden verder gegaan met de andere agendapunten….
Dit was echter buiten onze gemeentelijke, virtuele politieman Mario Langenhuizen gerekend. Mario, sinds enige tijd onafhankelijk raadslid, wil vooral de bewaker van het gemeentelijk beleid zijn en had vragen bij de realiteit van de doelstellingen inzake het beleid. Vooral met het aftoetsen van de gestelde doelstellingen heeft hij het moeilijk want het is volgens hem volstrekt  onduidelijk waar deze  liggen. Nergens wordt er een open debat gevoerd en dat zint hem al langer niet. Hij vindt het één van de hoekstenen van de democratie dat er over dit soort zaken open gedebatteerd wordt en zou dit ook graag  opnemen tijdens de raadszittingen.
Na enig beraad en relatief lange pozen van stilte werd besloten op eind september een open debat te organiseren waar de doelstellingenproblematiek zal worden aangepakt.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren