wzc-a
Maandag werd op de gemeenteraad van Ravels de erfpacht van de gemeentegronden voor het toekomstig gerenoveerde en uitgebreide WZC van Ravels uitvoerig besproken.

Omdat de Ravelse bestuursleden en zijn OCMW in het verleden en in de toekomst blijven opteren om niet zelf in het avontuur van een gemeentelijk rusthuis te stappen wegens het extreem hoge kostenplaatje voor de gemeentelijke financiën is een goede verstandhouding met de vzw WZC aangewezen voor onze eigen oude dag.
Het WZC zal in de nabije toekomst de werken aanvatten om van 85 naar 145 kamers te verruimen. Door de nauwe samenwerking met de gemeente is hierbij de garantie verkregen dat inwoners van onze Ravelse woonkernen voorrang zal worden verleend. Op dit ogenblik lopen er al zulke afspraken.
In ruil voor deze samenwerking geeft de gemeente een stuk gemeentegrond in erfpacht voor 66 jaar om het WZC de mogelijkheid te bieden om hun doelen te verwezenlijken en daarvoor ook de broodnodige subsidies binnen te halen.
wzc-bAls compensatie voor deze erfpacht is nu de vraag gesteld door de gemeente om aan het vernieuwde WZC een nieuwe gemeentezaal te verbinden die exclusief door de gemeente zal worden uitgebaat. Op deze manier wordt tegemoet gekomen aan de vraag om in het centrum van Ravels een extra infrastructuur aan te bieden om het verenigingsleven in hun activiteiten te stimuleren en om feestelijkheden in familieverband te organiseren.
Als extraatje zullen ook nieuwe petanquevelden worden aangelegd aan de achterkant van het nieuwe complex die de interactie met de bewoners ook ten goede zal komen. Doorheen het nieuwe complex zal ook een bewonersstraat komen waar altijd beweging zal zijn. De gemeente streeft vooral naar een grotere betrokkenheid van de bewoners van het centrum en de buitenwereld om vereenzaming van de bewoners tegen te gaan.
Ondanks enkele kleine opmerkingen door de oppositie in verband met de continuïteit of de bezettingsgraad in de nabije of verre toekomst en vragen over de privé ondernemingen binnen  het WZC stemde de volledige raad in met deze voorstellen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren