bivakzone
De fractie Dorpslijst was gisteren niet opgezet met de te sluiten samenwerkingsovereenkomst die wordt aangegaan met Toerisme Provincie Antwerpen vzw in verband met het beheer van de nieuwe bivakzone in de gemeentebossen in Poppel.
Fractieleider van Dorpslijst Ravels, Peter Van Raak  acht het niet nodig dat de gemeente in alle initiatieven die uit de grond rijzen belastinggeld moet investeren. Op deze manier blijft er nog minder financiële ruimte om privé initiatieven een kans te geven in deze moeilijke tijden. Schepen Van de Pol repliceerde op deze opmerking met het argument dat deze bivakzone maar heel primitieve faciliteiten zal aanbieden en dat het niet de bedoeling is om in het vaarwater te treden van andere toeristische initiatieven die privé worden genomen.

 

Het aanbieden van water ( niet drinkbaar) en een houten platform om een drietal tentjes op te zetten kan bezwaarlijk een luxe campingplaats worden genoemd. Het blijft uiterst basic en dat is ook de bedoeling van dit project.

Wat is paalkamperen precies?

Wil je volop genieten van natuur, stilte en rust met enkel basiscomfort? Dan is paalkamperen misschien iets voor u? Vrij kamperen in een bos of natuurgebied is eigenlijk verboden, maar sinds februari 2009 mag je kamperen in aangeduide bivakzones.
Paalkamperen is legaal overnachten in je trekkerstent op een afgelegen stilteplek in de natuur met slechts enkele basisvoorzieningen zoals een grasveld en een waterpomp.
Er zijn geen sanitaire voorzieningen.
Bivakzones zijn bedoeld voor individuele bivakkeerders, een klein groepje vrienden of een kleine familie, niet voor grotere groepen (maximaal 3 tentjes). Ieder tentje mag maximaal 48 uur in de zone blijven staan en de capaciteit is beperkt tot maximum 10 personen.
Pure natuurbeleving met een minimale ecologische voetafdruk!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren