geboortebos Ravels2024

Op vrijdag 22 maart 2024 om 10.00 uur zal het geboortebos in de gemeente officieel ingehuldigd worden.

Op een braakliggend terrein op de hoek van de Zuid-Heikant met het Moleneinde (deelgemeente Weelde) zullen op deze bijzondere dag de jongste kleuters van het instapklasje van GBS “De Verrekijker” gewapend met schepjes en gehuld in hun laarsjes, tezamen met het college van burgemeester en schepenen niet één, maar drie bomen planten.

Elk van deze bomen vertegenwoordigt een geboortejaar, te beginnen vanaf 2021. Hiermee wordt niet alleen de groei van de kinderen, maar ook de toekomst van de gemeenschap gemarkeerd. Je wordt vriendelijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

1 boom per geboortejaar

Het gemeentebestuur heeft besloten om niet alleen één boom per geboortejaar te planten, maar ook door elk gezin met een kind geboren in 2021, 2022 of 2023 de mogelijkheid te bieden gratis een boom of struik te kiezen voor hun eigen tuin. De ouders van deze kindjes ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging en het verzoek om hun keuze van boom door te geven.

Op zaterdag 23 maart 2024 kunnen alle deelnemende gezinnen hun boom of struik ophalen tussen 10.00 en 12.30 uur aan de gemeentelijke lokalen langs het Eykantpad 4 in Weelde. Deze dag zal tevens een gezellige ontmoetingsdag zijn, waar ouders met kinderen in die leeftijdscategorie de gelegenheid krijgen om kennis te maken met verschillende diensten die zich specifiek richten op baby’s en peuters. Ook als je geen boom of struik bestelde en je hebt een kindje geboren in 2021, 2022 of 2023 ben je welkom!

Diverse activiteiten

Diverse activiteiten zullen plaatsvinden, waaronder het voorlezen van de mooiste sprookjes door een bibliotheekmedewerker en de opening van de Speelbabbel. Terwijl ouders genieten van een hapje en een drankje, kunnen de kinderen zich vermaken in het ballenbad of het springkasteel.

De feestelijke dag zal nog kleurrijker worden, want om het evenement extra vrolijk en amusant te maken, zal een getalenteerde clown de boel komen opleuken. Met zijn capriolen, kleurrijke kleding en grappige goocheltrucs zal de clown zorgen voor een lach op het gezicht van zowel jong als oud.

Introductie nieuw speeltuinbord

Tijdens dit event introduceren we ook graag een nieuw speeltuinbord op het Eykantpad. Het oorspronkelijk ontwerp van het bord werd ontwikkeld door de vereniging ISAAC-NF (https://www.isaac-nf.nl/) en wordt universeel gebruikt. Het speeltuinbord heeft als primair doel ondersteuning te bieden aan kinderen die moeite hebben met communiceren. Deze ondersteuning is niet alleen bedoeld voor kinderen met specifieke zorgbehoeften, maar ook voor anderstalige nieuwkomers die deelnemen aan activiteiten zoals het speelplein of de buitenschoolse kinderopvang. Met een speeltuinbord kunnen alle kinderen en volwassenen die niet (goed) kunnen praten meedoen in de speeltuin!

Wil je meer informatie? Bekijk dan gerust het artikel op de website: https://www.ravels.be/geboortebos.

speeltuinbord Ravels

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren