zonevreemdHet gemeentebestuur van Ravels wil een oplossing vinden voor de huidige problematiek van zonevreemde bedrijven in de gemeente.

Denk je eigenaar te zijn van een zonevreemd bedrijf? Meld je dan vóór 1 oktober 2013 aan bij de bouwdienst op het gemeentehuis, Gemeentelaan 60, 2381 Ravels. Ook als je twijfelt, kan je meer inlichtingen krijgen op deze dienst.
Het college van burgemeester en schepenen wil een inventaris opmaken van bedrijven die in aanmerking komen om opgenomen te worden in het RUP Zone-vreemde Bedrijven fase 4.

Het RUP Zonevreemde Bedrijven fase 4 is een uitvloeisel van het goedgekeurde Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan van Ravels. Tot 1 oktober 2013 maakt men een inventaris op van zonevreemde bedrijven. Daarbij wordt nagegaan welke van deze bedrijven in aanmerking komen om opgenomen te worden in het RUP Zonevreemde Bedrijven fase 4 zodat ze meer rechtszekerheid krijgen. Ook worden de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden onderzocht.

Wat is zonevreemd?
In de gewestplannen werd vastgelegd welke gebieden voorbehouden zijn als woon-, industrie-, landbouw- of groenzone. Als een gebouw ligt in een zone waar het niet thuishoort, wordt het 'zonevreemd' genoemd: bv. een kasteel in natuurgebied, een woning in landbouwgebied,... Meestal bestonden deze ge-bouwen vooraleer de verschillende bestemmingen op de gewestplannen werden vastgelegd. Zonevreemd is dus iets totaal anders dan 'illegaal'. Illegale woningen zijn woningen gebouwd zonder bouwvergunning. De meeste zonevreemde gebouwen zijn volledig wettelijk tot stand gekomen.

Voor meer informatie kan u terecht op de gemeentelijke bouwdienst op het nummer 014 65 49 01 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren