kinderopvang

Ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun (toekomstige) baby of peuter kunnen voortaan terecht bij het gloednieuwe digitaal lokaal loket kinderopvang van Opvang Vlaanderen.

Baarle-Hertog en Merksplas lanceren het loket op vrijdag 24 juni, terwijl Ravels op maandag 27 juni online gaat.

De ambitie van de drie gemeenten is om de zoektocht naar kinderopvang gemakkelijker te maken. Een digitaal systeem is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Voordelen digitaal loket

Het digitaal loket is terug te vinden via https://opvang.vlaanderen/ en via de websites van de drie gemeenten. Een kaart geeft alle kinderopvanginitiatieven in de gemeente en omgeving weer. Ouders vullen hun gegevens in en versturen hun aanvraag naar de verschillende opvanginitiatieven van hun keuze. Wanneer er een plekje vrij is, contacteren de kinderopvanginitiatieven de ouders en nodigen hen uit voor een kennismakingsgesprek.

“Het digitale platform is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Via het platform hoef je maar één keer je gegevens in te vullen en kan je met een paar muisklikken een aanvraag indienen bij de opvanginitiatieven van jouw voorkeur in Baarle-Hertog, Merksplas of Ravels.” zegt Sophieke Verhoeven, schepen van kinderopvang in Baarle-Hertog.

Noden kinderopvang in kaart

“De tool is niet alleen gebruiksvriendelijk voor onze inwoners, ook de gemeenten hebben baat bij het digitale loket kinderopvang. Deze manier van werken biedt de lokale besturen de kans om de opvangvragen in kaart te brengen en ons beleid rond kinderopvang beter af te stemmen op de noden van ouders.” vult Koen Rombouts, schepen van kinderopvang in Ravels aan.

ILV Noorderkempen Werkt

Interlokale Vereniging (ILV) Noorderkempen Werkt, een samenwerkingsverband van de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel, organiseerde begin dit jaar een marktbevraging voor de keuze van een digitaal lokaal loket kinderopvang. “De zes gemeenten kozen op basis van deze marktbevraging voor Cubitec, de ontwikkelaar van Opvang.Vlaanderen. Baarle-Hertog, Merksplas en Ravels lanceren hun digitaal loket kinderopvang net voor de zomer, terwijl de drie andere gemeenten in het najaar online zullen gaan.” besluit Leen Kerremans, schepen van kinderopvang in Merksplas en daarnaast ook voorzitter van ILV Noorderkempen Werkt.

Lokaal loket kinderopvang Baarle-Hertog:

www.baarle-hertog.be/loket-kinderopvang of https://opvang.vlaanderen/baarle-hertog

Lokaal loket kinderopvang Merksplas:

www.merksplas.be/loket-kinderopvang of https://opvang.vlaanderen/merksplas

Lokaal loket kinderopvang Ravels:

www.ravels.be/kinderopvang of https://opvang.vlaanderen/ravels

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren