heli4 AangepastFoto: © Dirk Jansens

Enkele weken terug maakten we hier al melding van de helikopter oefeningen die in het voorjaar gepland waren in het kader van de Europese samenwerking op defensief vlak.

Binnenkort komen we met meer info over deze oefeningen die voor een groot deel op Ravels grondgebied zullen plaatsvinden.

hercules2 AangepastFoto: © Dirk Jansens

Grootste militaire helikopteroefening in Europa.

Tussen 14 april en 1 mei 2020 organiseren de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht en de Belgische Luchtmacht samen de grootste militaire helikopteroefening in Europa voor 2020.
Deze oefening kreeg de naam Swift Blade 2020. In totaal nemen meer dan 2000 militairen uit 14 van de 27 EDA-landen deel aan de oefening. (EDA = European Defence Agency).
Gedurende drie weken zullen 35 helikopters, 2 C-130’s, 2 F-16’s en een onbemand verkenningsvliegtuig optreden in alle niveaus van het inzetspectrum. De trainingsgebieden liggen verspreid over beide landen.

hercules AangepastFoto: © Dirk Jansens

Europese defensiesamenwerking .

In de complexe wereld waarin we leven is Europese defensiesamenwerking van toenemend belang voor het behoud van vrede en veiligheid. De veiligheidssituatie vraagt daarbij om eenheden die op zeer korte termijn in internationaal verband ontplooibare interoperabiliteit en het vermogen om snel gezamenlijk op te treden wanneer de situatie daarom vraagt, om te beschermen wat ons dierbaar is: onze vrede en vrijheid. 

Tijdens Swift Blade oefenen de deelnemers in meerdere realistische scenario’s. In militaire termen gaat het daarbij over (grond)luchtverdediging, het verplaatsen van grondtroepen, medische evacuaties en inzet van Special Operations Forces. 

heli1 AangepastFoto: © Dirk Jansens

Een deel van de activiteiten zal plaatsvinden in de regio rond het vliegveld Weelde. Deze zullen dus niet onopgemerkt aan de inwoners van onze gemeente voorbij gaan. 

Defensie en de Gemeente Ravels willen daarom de lokale bevolking optimaal informeren. 

Na de persconferentie zullen we iedereen hopelijk voldoende info bezorgen.

heli5 AangepastFoto: © Dirk Jansens

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren