20190225 wzc2

Vanmorgen werd in het chalet achter het WZC in Ravels het nieuwbouwproject voorgesteld door onze burgemeester en de directeur van het zorgcentrum Bob Van de Putte.

Vanmiddag zijn er nog twee info momenten voorzien voor mensen uit de buurt of geïnteresseerde bewoners die eraan denken op termijn te zullen intrekken in het nieuwe WZC.

Uitbreiding woonzorgcentrum en assistentiewoningen 

Het huidig aanbod zal worden uitgebreid met een nieuwbouw bestaande uit 24 assistentiewoningen, 36 woongelegenheden in het woonzorgcentrum, een zaal met bijhorend lokaal ten behoeve van de gemeente, een cafetaria en restaurant, een keuken, technisch- logistieke ruimtes en een parkeergarage. De zaal zal via e gemeente worden verhuurd met de mogelijkheden zoals in de andere gemeentezalen. Verder komt er ook een extra aanrijmogelijkheid via de nieuwe percelen die de gemeente vorig jaar heeft verworden aan de Grote Baan.

Van de 24 nieuwe assistentiewoningen worden er 15 gebouwd met twee slaapkamers (65m2) en 9 met één slaapkamer (55m2). Alle assistentiewoningen hebben een balkon met zicht op de Grote Baan of de O.L Vrouwstraat. Verder wordt voldoende ruimte voorzien om mekaar te kunnen ontmoeten. 

De nieuwe kamers van het woonzorgcentrum hebben een netto oppervlakte van 28m2. Iedere individuele kamer heeft een eigen sanitaire cel met douche. Verder zijn de kamers voldoende ruim om naast het slaapgedeelte een woonhoekje te creëren. Twaalf kamers vormen een leefeenheid. Op elke leefeenheid wordt één tweepersoonskamer voorzien. Naast de individuele kamers plannen we per leefeenheid een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals een eet- en leefruimte met buitenterras en kitchenette alsook een gemeenschappelijke badkamer en voldoende ruimtes voor het zorgpersoneel. 

Ook de bestaande assistentiewoningen en het huidige woonzorgcentrum blijven de komende jaren in gebruik. Dit brengt ons totaal aanbod na realisatie van de nieuwbouw op een totaal van 53 assistentiewoningen en 125 woongelegenheden woonzorgcentrum (waarvan 5 woongelegenheden kortverblijf en 5 woongelegenheden oriënterend kortverblijf). 

20190225 wzc1

Hoe ziet ons toekomstig huis eruit? 

20190225 wzc3We vinden het heel belangrijk om te streven naar een open huis. Een huis dat niet alleen licht en ruimte biedt voor onze bewoners, hun familie en medewerkers maar ook openstaat voor alle inwoners van Ravels en omstreken. Vanuit die optiek hebben we gekozen voor een samenwerking met het Gemeentebestuur van Ravels, een samenwerking die wij trouwens als zeer positief ervaren. Zowel het restaurant als de cafetaria zullen de interactie met de inwoners van de gemeente stimuleren. Verder loopt door het gelijkvloers van het nieuwe gedeelte een dorpsstraat waar mensen mekaar kunnen ontmoeten. 

Naast een open huis met het nodige licht en de nodige ruimte willen wij ook een huis uitbouwen dat betaalbaar blijft voor iedere inwoner van de gemeente. We streven er dan ook naar om toekomstige prijsstijgingen tot een minimum te beperken. Vanuit het gedachtengoed van de Gasthuiszusters van Turnhout - de oprichtsters van ons huis - willen we tenslotte goede, warme, aangepaste maar ook betaalbare zorg aanbieden.

Timing 

De bouwaanvraag werd ingediend en is momenteel in behandeling. In 2019 zal de bouw administratief worden voorbereid, een aannemer worden aangesteld en het terrein bouwrijp worden gemaakt. Het is de bedoeling om begin 2020 van start te gaan met het bouwen. Het bouwproces zal ongeveer drie jaren in beslag nemen, wat betekent dat we het nieuwe gebouw begin 2023 in gebruik kunnen nemen.

De voorbereidingen zijn al een tijdje bezig. De archeologische proefboringen zijn ondertussen gebeurd maar nog niet volledig achter de rug. De site zou erfgoedkundig belast kunnen zijn maar ook de site waar momenteel de nieuwe school wordt gebouwd was belast. In een dorpskern is dit heel  normaal maar het hoeft geen rem te zetten op de verder ontwikkeling.

De elektriciteitscabine die momenteel links op het filmpje nog zichtbaar is zal binnenkort worden afgebroken. De nieuwe cabine is ondertussen rechts al klaar voor gebruik. De volgende stap is de afbraak van het oude Ravelse gemeentehuis, het oude raadhuis moet plats maken voor een nieuw modern woonblok zoals u kan zien op bijgaande plannen onderaan.

Voorstelling nieuwe plannen voor WZC Ravels.

KLIK HIER OP DE LINK ALS DE PRESENTATIE HIER ONDER NIET OPENT: pdfPresentatie_project_25-02-19.pdf

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren