wifi EU

De Europese Commissie stelde een tijd geleden voor om € 120.000.000 te investeren om WIFI te installeren/promoten op openbaren plaatsen in de hele Europese Unie.

Ook Ravels schreef in om één van de vouchers van € 15.000 in de wacht te slepen.

Ravels bij de eerste winnaars van een voucher van € 15.000.

De eerste 2.800 gemeenten die een WiFi4EU-voucher hebben gewonnen, zijn aangekondigd. Die gemeenten, die deze keer geen voucher hebben gewonnen, kunnen zich aanmelden voor de volgende oproepen. Een tweede oproep zal worden gelanceerd in het begin van 2019.

De eerste WiFi4EU call for proposals vond plaats van 7 tot 9 november 2018. Meer dan 13.000 gemeenten uit heel Europa hadden zich aangemeld. Na een evaluatie van de aanvragen heeft het Uitvoerend Agentschap innovatie en netwerken (INEA), het uitvoerend agentschap van de Commissie dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de WiFi4EU, nu de lijst met winnende gemeenten gepubliceerd.

Deze eerste oproep heeft een budget van EUR 42 miljoen en 2.800 gemeenten zullen vouchers ontvangen van EUR 15.000 om een Wi-Fi-hotspot op te zetten in openbare ruimtes. De winnende gemeenten worden nu uitgenodigd om in het WiFi4EU-portaal een subsidieovereenkomst met INEA aan te gaan.

Hoewel op basis van het beginsel "wie het eerst komt, het eerst maalt", waren alle deelnemende landen toch verzekerd van minimaal vijftien vouchers (op voorwaarde dat er voldoende aantallen aanvragers waren) en een maximum van 224 vouchers (overeenkomend met 8% van de belbudget).

Wanneer precies deze Wi-Fi netwerken gerealiseerd zullen worden is nog niet bekend. Wij proberen u op de hoogte te houden van de evolutie...

 wifi first call

BRON: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/factsheet-wifi4eu

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren