krentenbaard

In onze gemeente, maar ook in de gemeenten rondom Ravels werden er meerdere gevallen vastgesteld van impetigo, beter gekend als ‘krentenbaard’.

Deze huidaandoening laat zich herkennen door wondjes klein of groot, meestal bedekt met een gelig korstje. De huidziekte is banaal en heel gemakkelijk behandelbaar.

KSK Weelde last trainingen af.

Voetbalclub KSK Weelde heeft voor deze week de jeugdtrainingen al afgelast om verder verspreiding van de huidziekte tegen te gaan.

Door de problemen met de huidinfectie 'krentenbaard' wordt de inschrijvingsavond voor alle jeugdspelers t/m U13 uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

De oudere jeugdspelers worden wel op Baetenheide verwacht
- U15 : 18.30 u.
- U17 : 18.45 u.
- U21 : 19.00 u

Erg besmettelijk

Het ganse jaar doen zich dit soort huidinfecties voor. Het huidige type lijkt besmettelijker te zijn dan gewoonlijk en is uitzonderlijk niet behandelbaar met zalfjes, gelukkig wel met antibiotica.

De kiem wordt heel snel doorgegeven via rechtstreeks lichaamscontact of bij gezamenlijk gebruik van speelgoed, speeltuigen. Om snelle uitbreiding van de besmetting te voorkomen , zijn enkele maatregelen aangewezen.

Vermijd lichamelijk contact

Kinderen die wondjes hebben, melden zich bij hun huisarts en vermijden absoluut lichamelijk contact. Op plaatsen waar kinderen in groep spelen, moeten nauwe contacten zo veel als mogelijk worden beperkt. Indien u geen enkel risico wil lopen, kan u kiezen om uw kind niet aan dergelijke activiteiten te laten deelnemen.

Wat betreft het nieuwe schooljaar: de scholen kunnen maandag zonder problemen van start gaan. De kinderen met letsels worden eerst door hun huisarts gezien en enkele dagen vrij geschreven van school. De school zal zorgzaam omspringen met activiteiten met hogere kans op besmetting, zoals zwemmen en turnen.

Door op deze manier preventief te werk te gaan, hopen wij dit probleem snel onder controle te krijgen zodat de kinderen terug zorgeloos kunnen spelen.

 impetigo

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren