w mobiliteitsplan ravels

Momenteel wordt in samenwerking met het  verkeerskundig adviesbureau Tridée gewerkt aan de herziening van het gemeentelijk mobiliteitsplan.

Er waren een aantal thema’s die ontbraken in het huidig mobiliteitsplan en een aantal die onvoldoende uitgewerkt waren om ermee concreet aan de slag te gaan. 

Aangezien ideeën en inbreng vanuit alle leeftijds- en bevolkingsgroepen van belang zijn, zullen participatieavonden georganiseerd worden waaraan elke geïnteresseerde burger kan deelnemen.

 

Thema's

Tijdens die avonden wordt uw inbreng gevraagd over de volgende thema’s:
- Lokaal fietsroutenetwerk: we hebben een idee van welke straten hiertoe zouden moeten behoren maar we willen graag van u weten of dit klopt met de dagdagelijkse praktijk. En welke maatregelen zijn nodig om ze echt veilig en comfortabel te maken?
- Uitrusting bushaltes: sommige bushaltes zijn reeds uitgerust met een schuilhuisje en een fietsenstalling, anderen dan weer niet. We hebben een voorstel van waar we denken waar de fietsenstallingen aan vervanging toe zijn, waar er nieuwe fietsbeugels moeten komen (al dan niet met een dakje) en waar schuilhuisjes nodig en mogelijk zijn. Kloppen deze locaties volgens u of zijn we er vergeten?
- Afbakening verblijfsgebieden, wegencategorisering en snelheidsbeleid: moeilijke woorden om te zeggen dat er bepaalde wegen en straten zijn die geschikt zijn om wat verkeer te verwerken en andere straten waar we liefst zo weinig mogelijk verkeer willen. Wat zijn nu die gebieden en straten? Hoe moeten deze er uitzien? Wat is de meest gepaste snelheid? Allemaal vragen waar we ook graag uw mening over willen horen.

 

Waar?  Wanneer?

Deze participatieavonden worden georganiseerd per deelgemeente en zullen doorgaan op de volgende data:
- maandag 27 november 2017 om 19.30 uur: inwoners Ravels en Ravels-Eel (GC De Wouwer)
- dinsdag 28 november 2017 om 19.30 uur: inwoners Poppel (gemeentezaal Poppel)
- woensdag 29 november 2017 om 19.30 uur: inwoners Weelde en Weelde-Statie (gemeentezaal De Brouwerij).

Iedereen is van harte welkom!

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren