Header Midzomerfeest 2017

Op zondag 6 augustus 2017 organiseert de gemeente Ravels in samenwerking met enkele Ravelse verenigingen een waar midzomerfeest.

Tijdens deze dag worden er tal van activiteiten georganiseerd waaronder een fietstocht, eetfestijn, muziekfeest, markt, … 

 

Voorstelling Ravelse Donkere

Nadat enkele jaren geleden Tom Segers zijn zelf ontwikkelde Ravelse Blonde voorstelde is het zondag 6 augustus tijd voor de opvolger van dit verbluffende blondje.

Dit keer zal het een donkere worden, de mensen van het Midzomermarktproject hebben hun zegen al gegeven, maar verder zijn er weinigen die al hebben kunnen proeven van dit nieuwe brouwsel van onze brouwer uit De Meir. 

Gelukkig zal er voldoende van dit bier verkrijgbaar zijn na de voorstelling zodat iedereen weer kan mee helpen proeven en er uiteraard zijn geheel eigen mening over kan geven.

 

bels lijntje

Klimmuur en mobiele tentoonstelling over Bels Lijntje

Naast de voorstelling van het bier is er ook weer een zondagmarkt waarvoor u zich nog steeds kan melden. 

Aan de jeugd is ook gedacht, er komt een echte klimmuur waarop de durvers hun gangen kunnen gaan. Deze wordt 's morgens geplaatst en zal één der grote attracties worden op de markt.

Voor diegenen die  de zondag iet willen laten passeren zonder hun wekelijkse fietstochtje is er de Midzomermarkt Fietstocht. Deze start vanaf 08:00h voor de wielertoeristen met een rit van 76 km en is helemaal uitgepijld.

De recreatieve fietstocht begint om 09:00 h waar je kan kiezen uit de afstanden 16 of 29 km.

Op de markt zal ook de Mobiele Expo van het Bels Lijntje aanwezig zijn, in een reusachtige truck die de tentoonstelling herbergt zal u de geschiedenis kunnen gaan bekijken van 150 jaar "Bels Lijntje." 

expotruck BL

Op 1 oktober 1867 reden de eerste treinen tussen Turnhout en Tilburg. In de volksmond kreeg de lijn de naam van ‘Bels Lijntje’ omdat zowel aanleg als exploitatie in Belgische handen was. Die naam heeft het tot nu toe behouden. Het is nu een druk gebruikt toeristisch fietspad.

Voor de rest van de geschiedenis moet u zelf komen kijken, veel didactisch materiaal is gebruikt met foto's, maquettes, kaarten enz...

 

Eetfestijn

Om 11.30 uur begint het eetfestijn in de feesttent op het gemeenteplein. In twee eetbeurten worden er weer heerlijke frietjes geserveerd met kip en groentjes en een ijsje met verse aardbeien als dessert. 

 

Je kunt hiervoor inschrijven aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Je kan kiezen tussen de eerste eetbeurt van 11.30 tot 12.45 uur of de tweede van 13.15 tot 14.30 uur.

Kaartjes kosten 8,00 EUR voor volwassenen en 4,00 EUR voor kinderen tot 12 jaar. Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 28 juli 2017. Je kunt enkel cash betalen.

 

Er worden geen kaarten voor het eetfestijn verkocht op de dag zelf.

 

Vlaams Muziekfeest in de namiddag voor gemeentehuis.

Vanaf 14:00 h kan iedereen weer terecht op het plein voor het gemeentehuis voor het gratis  Vlaamse Muziekfeest met de volgende affiche:

 

Micha Marah // Sammy Baker // Eveline Cannoot // Rene Redley // Filip D'haeze // Lisa Del Bo

 

vlaams muziekfeest welde2017

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren