meir veldbraak
Als we ons niet vergissen was het in januari 2013 dat in de gemeenteraad beslist werd om op te treden tegen het veelvuldige sluitverkeer via de Meir/Veldbraak richting Nederlandse grens te rijden.
Er werd toen beslist om de politie meer toezicht te laten houden op overtredingen om deze situatie aan banden te leggen, de landbouwweg is immers enkel voor plaatselijk en landbouwverkeer bestemd.
 

Sluikweg tussen_Meir_en_VeldbraakVerkeerstelling zorgt voor verrassende resultaten.

Later werd het terug stil rond dit probleem dat door velen niet echt als een probleem werd gezien, meer als een verkorte route naar hun werk of andere bestemming. 
Onlangs werd echter een verkeerstelling uitgevoerd op de verbindingsweg tussen de Meir (deelgemeente Weelde) en de Veldbraak (gemeente Baarle-Nassau), waar de snelheidsbeperking tot 70 km/u nog steeds geldt.
De verkeerstelling bracht enkele flagrante resultaten naar voor die toch wel wat meer aandacht verdienen omwille van de verkeersveiligheid.
 

Met zware voeten over smalle lanbouwwegen.

Verbinding Veldbraak_en_MeirUit de resultaten van deze verkeerstelling blijkt dat er dagelijks gemiddeld 379 voertuigen gebruik maken van deze weg, waarvan o.a. 19% tweewielers, 64% auto's, 5% bestelwagens en 12% zwaar verkeer. Bovendien begaat 30% hiervan een snelheidsovertreding, waaronder uitschieters tot zelfs 169 km/u. 
30% snelheidsovertredingen op een landbouwweg die op sommige plaatsen slechts uit twee betonstroken bestaat lijkt dan ook ten zeerste onverantwoord en vraagt om strenge maatregelen. In totaal werden er 37 maal een snelheidsovertreding boven 110km/h opgemeten.
 De resultaten werden overgemaakt aan de lokale politie, die de nodige controles op overtredingen (niet-plaatselijk verkeer en snelheidsovertredingen) zal uitvoeren.
 

Resultaten verkeerstelling.

Via onderstaande link kan u zelf de resultaten van de verkeerstelling inkijken.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren