nieuwe bewoners_2012Met 118 waren ze uitgenodigd gisteren, de nieuwe bewoners van de gemeente Ravels. De kennismakingsavond voor onze nieuwe Ravelse Pieren, De Weldse Bokken en de Poppelse Krombinders is al enkele jaren vaste prik, de nieuwkomers worden dan door burgemeester en schepencollege welkom geheten en kunnen zo persoonlijk kennis maken met hun bestuurders op het hoogste echelon. Een informele babbel kan dan ook, zodat ook ons bestuur een beetje voeling krijgt met al dit nieuw bloed.

Tag uzelf op Facebook : FOTO NIEUWE BEWONERS

 
Opvallend veel gekleurde medemensen ,want allochtoon schijnt tegenwoordig een vies woord te zijn geworden, hadden ook positief gereageerd op hun uitnodiging en waren enthousiast op dit samenzijn aanwezig. Nadat iedereen had plaats genomen sprak burgemeester Luyten hen op vaderlijke manier toe en gaf hen al direct het gevoel dat ze welkom zijn als nieuwe buren om af te sluiten met de informatieve film over onze gemeente.
Na afloop volgde de receptie waarop enkele Ravelse bedrijven zich van hun beste kant lieten zien door hun streekproducten aan te bieden, zo was er een stand met ondermeer lekkere kerst tomaatjes, honing, molenbrood van bakker Dielen, Kempische hoevekaas, het Hofke van Eel en anderen. Ook een aantal diensten waren vertegenwoordigd zoals het PDA, Oxfam, de Sportraad, de Landelijke Kinderopvang en het VVV. Ook de vrijwilligers van Digidak waren present om de nieuwe bewoners in te lichten over hun stokpaardje, het nemen van de computerdrempel.

IMG 2687   IMG 2677


Enkele foto's van de avond kan u bekijken in de Galerij ( knop menu bovenaan) : 08-03-2013 WELKOM NIEUWE BEWONERS RAVELS.

foto's: André Jansens ( © RAWEPO.BE )

 

 

Toespraak Burgemeester Luyten

Beste dorpsgenoten,

IMG 2685Hartelijk welkom op deze onthaalavond. Welkom als nieuwe inwoner van Ravels.
U woont sinds enkele weken, maanden in onze gemeente, uw gemeente, en ik hoop dat u, zoals wij, fier bent inwoner van Ravels te zijn.

Ravels telt momenteel 14 561 inwoners ( 7407 mannen en 7141 vrouwen) en u bent er één van.

Het gemeentebestuur wil u met deze kennismakingsavond officieel welkom heten en u allen beter leren kennen.
Want wij hopen dat u zich thuis voelt in onze mooie, groene gemeente. Vanavond willen wij u een warm onthaal bieden en u informeren over uw nieuw dorp opdat u kan gaan houden van Ravels.

De redenen waarom u in Ravels bent komen wonen, zullen heel divers zijn. Wat voor sommigen een bewuste keuze is, zal voor anderen eerder een toevalligheid zijn.
Wij hopen echter dat u zich heel snel thuis voelt.

Als ik Ravels in één zin mag omschrijven: " Ravels is een gastvrije, landelijke en dynamische gemeente met een persoongerichte dienstverlening."

Historisch gezien bestaat Ravels uit drie deelgemeenten Ravels, Weelde en Poppel. Deze drie zusterdorpen zijn van oudsher verbonden met elkaar en vormen sinds de gemeentefusie van 1977 één gemeente.

Wij zijn een gastvrije gemeente. De voorbije jaren evolueerden wij van een Kempens plattelandsdorp naar een multiculturele hedendaagse gemeente met niet minder dan 66 nationaliteiten.

Ravels is een landelijke, groene grensgemeente op een steenworp van Turnhout en een boogscheut van Tilburg (Nederland).
En toch behoudt het zijn weidse agrarische karakter, te midden van uitgestrekte bossen en natuur. Met een oppervlakte van 9 499 hectare is Ravels de vijfde grootste gemeente van de provincie Antwerpen.

U zal begrijpen dat de ruimte die Ravels biedt ongetwijfeld een aantrekkingskracht is die velen naar ons dorp doen trekken.

Ravels is ook een dynamische gemeente. Het bruisende dorpsleven in iedere deelgemeente maakt dat u het groene, natuurlijke dorpsbeeld kan koppelen aan volkse gezelligheid.

Een uitgebouwde sociale, administratieve dienstverlening, degelijk onderwijs, een behoorlijke ruimtelijke ordening gekoppeld aan goede infrastructuur, een adequate technische ondersteuning en een moderne sport en cultuur accommodatie .... Ravels biedt het u allemaal aan.

Meer dan 130 gemeentelijke medewerkers, 80 personen onderwijzend personeel en vele vrijwilligers staan dagelijks voor u klaar om u ten dienste te zijn.

Goede dienstverlening is een beleidsmatige prioriteit waar wij, gemeentebestuur en medewerkers dagelijks ons best voor doen.

Samen met alle burgers, samen met u, willen wij bouwen aan een dorp waar het goed is om te wonen, te werken, te leven.

Ik dank u

W.L.08032013

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren