24juli

Vorig jaar  kon heel onze gemeente lekker uit de bol gaan op het Vlaamse Muziekfeest ter gelegenheid van  de eerste Midzomermarkt in onze gemeente.
Dit jaar staat de landbouw in de belangstelling omdat Ravels toch een reputatie hoog te houden heeft op landbouwgebied  met verschillende grote kippenslachterijen en vele kippenkwekerijen.
 
midzomer lowresDe landbouwsector en bij uitbreiding de kippensector is verreweg de grootste werkgever voor onze Ravelse, Poppelse en Weldse mensen.  
Daarom achtte ons gemeentebestuur het wel eens opportuun om dit jaar deze grote broodheren in het voetlicht te plaatsen. Er zijn geen juiste cijfers maar onze burgervader schat dat de totale tewerkstelling ver boven de 500 arbeidsplaatsen uitstijgt. 
In deze economisch toch niet al te beste tijden is zo’n werkgever dicht bij de basis niet te versmaden en wil men de relatie met de burgers en deze landbouwbedrijven versterken.
En hoe kan dit beter dan door elkaar wat beter te leren kennen. Via enkele verenigingen die de hele organisatie mee helpen dragen zijn allerlei initiatieven uitgewerkt om dit doel te bereiken.
 
Vanaf het krieken van de dag kan men vertrekken voor twee verschillende fietstochten, eentje in Noordellijke richting waarbij men twee Poppelse bedrijven een bezoek brengt en eentje naar Weelde en Ravels waar de kippenslachterijen de deuren openzetten voor een bezoekje.  De tochten zijn zo uitgestippeld dat iedereen ze aan kan, want 25km en  27km zijn voor iedereen haalbaar.
 Bij de terugkeer in het centrum aan het marktplein van Weelde zal men kunnen aanschuiven voor een heerlijk kipfestijn in een grote tent. Hiervoor dient men wel een EETBON af te halen aan het gemeentehuis van € 8.00/persoon. Daarvoor krijg je wel een bord friet met kip en groenten en als toetje nog een ijsje als afsluiter. 
Er is een maximum aantal deelnemers van 800 personen voorzien, meer mensen zullen er echt niet kunnen worden bediend, je moet er dus snel bij zijn als je na de fietstocht mee wil aanschuiven.
Om 10 u is er ook nog een Academische zitting voorzien om de landbouwproblematiek toe te lichten. Hiervoor zijn nog onderhandelingen aan de gang met enkele kopstukken uit de Belgische politiek. Deze zitting is echter enkel toegankelijk voor genodigden en de landbouwsector en zal doorgaan in de raadzaal van het gemeentehuis die al beperkt is in ruimte.
 
 
 

Fietstocht en kipfestijn voor iedereen uit Ravels.

 recreatieve-fietsroutes-Midzomerfeest-26-07-2015

Inschrijven kan  t.e.m. 24 juli 2015  aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Een kaart kost 8,00 EUR voor volwassenen en 4,00 EUR voor kinderen.

Je kan kiezen tussen twee eetbeurten:

    Beurt 1: 11.30 uur - 12.45 uur

    Beurt 2: 13.15 uur - 14.30 uur

 
 
  
 
fietstocht midzomer

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren