gemeente met een hart

Vanavond stond de Rode Kruis wagen weer in Ravels achter het oude gemeentehuis voor de bloedgevers. Op geregelde tijdstippen komt het Rode Kruis in Ravels, Weelde en Poppel op bloed in te zamelen.
Wat was er nu speciaal aan deze avond? Waar er normaal een 80 tal mensen komen opdagen bij de bloedafnames stond dit keer ook het schepencollege van Ravels klaar om te tonen dat Ravels ook een gemeente met een hart is. Natuurlijk waren ook de trouwe bloedgevers van de partij voor deze gelegenheid.
 

Gemeente met een hart

Mensen die andere mensen helpen, dat maakt onze samenleving waardevol. Voor gemeentes is het een mooie uitdaging om die solidariteit zoveel mogelijk te stimuleren. Als gemeente kan je actief meehelpen om het aantal bloedgevers te doen stijgen. Want elke dag hebben veel mensen bloed nodig. En dus hebben wij veel donors nodig. Doet jouw gemeente of stad mee?
 

Belangrijke rol voor lokale besturen

Lokale besturen kunnen een belangrijke rol spelen bij de zoektocht naar nieuwe donoren. Via gerichte acties bij lokale ondernemingen, scholen, verenigingen en sportclubs. Samen met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) hebben we het concept Gemeente met een Hart uitgewerkt. Zo willen we concrete acties opzetten tussen het gemeentebestuur en onze lokale Rode Kruisafdeling.
 

Gezonde gemeente

rode kruis_ravelsGemeente met een Hart sluit aan bij het bredere format van Gezonde Gemeente van het VVSG dat een integrale strategie voor gezonde burgers uitstippelt. Gemeentes die het charter van Gezonde Gemeente hebben ondertekend, mogen initiatieven rond bloedinzamelingen beschouwen als acties binnen het format.
 

Zo word je Gemeente met een Hart

Wil je fier uitpakken met het label van Gemeente met een Hart? Dan moet je als gemeente natuurlijk actie ondernemen. Je hebt tal van mogelijkheden:
 
Je zit één keer per jaar samen met de Rode Kruisafdeling en de plaatselijke verenigingen om initiatieven op te zetten om de bloedinzamelingen te promoten.
Je stelt de gemeentelijke communicatiekanalen ter beschikking om de bevolking over de bloedinzamelingen te informeren.
Je brengt een bezoekje aan de lokale bloedinzameling samen met de lokale pers.
Je spoort je eigen medewerkers om minstens één keer per jaar bloed te geven.
En er zijn natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden.
In ruil mag je jezelf Gemeente met een Hart noemen en dit label gebruiken in al je communicatie.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren