zerken

De gemeente zal in januari 2015 alle graftekens (zerken, kruisen,…) van niet-geconcedeerde graven van overledenen met een overlijdensdatum voor 1 januari 1960 verwijderen.
Naast de betrokken graftekens staat sinds 1 november 2013 een mededeling.
Tijdens de werkzaamheden zal de begraafplaats niet toegankelijk zijn voor bezoekers. De vrijgekomen ruimte op de begraafplaatsen zal in het voorjaar opnieuw aangeplant worden.
 
De gemeente hoopt met deze beslissing de begraafplaatsen op een serene en respectvolle manier te herorganiseren en te verfraaien waardoor de begraafplaats een plek blijft van ingetogen rust.
 

Behoud graftekens voor funerair erfgoed

 
IMG 8294Vanuit esthetisch en symbolisch standpunt heeft de heemkundekring Nicolaus Poppelius een selectie gemaakt van graftekens die behouden zullen blijven, weliswaar op een andere plaats. De gemeente voorziet ruimtes op de begraafplaatsen Raaftuinen, Sint-Michiel en Poppel om deze graftekens in het voorjaar terug te plaatsen.
 
Bij de graftekens die wel vernietigd worden, zullen medewerkers van de heemkundekring in januari 2015 symbolen (kruisen, figuren,…) afnemen zodat deze symbolen alsnog bewaard blijven.
 
Voor meer informatie en toelichting kan u steeds contact opnemen met de dienst burgerzaken op 014 65 48 43 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren