actie orgaandonatie RavelsOp zaterdag 11 oktober vindt de 16e Europese Dag voor Orgaandonatie en –transplantatie plaats.
Het Welzijns- en Gezondheidsoverleg Ravels wil deze campagne actief ondersteunen. Daarom zal op vrijdag 10 oktober 2014 het loket burgerzaken van het gemeentehuis (Gemeentelaan 60, 2381 Weelde) extra geopend zijn van 13.00 tot 18.00 uur.
Zo kunnen inwoners zich buiten de normale openingsuren registreren als orgaandonor. 
 
Kansen 4 maal groter dat je zelf ooit en orgaan nodig hebt.
Op dit moment wachten in België meer dan 1.200 mensen op een orgaan dat hen een nieuw leven kan geven. De kans dat je zelf een orgaan zult schenken is 4 maal kleiner dan de kans dat je zelf of iemand uit je onmiddellijke omgeving op de wachtlijst komt te staan voor een orgaandonatie
Hoewel de wet uitgaat van het principe van stilzwijgende toestemming, vragen de artsen altijd eerst toestemming aan de naasten van een overledene, voor ze organen wegnemen. Dat is een erg moeilijke en emotionele beslissing.  Als er echter een registratie is dat de burger uitdrukkelijk heeft toegestemd (of verzet heeft aangetekend) om orgaandonor te zijn, kan de familie zich niet verzetten tegen deze beslissing en is er heel wat tijdswinst. 
Aarzel dus niet en spring even binnen bij de dienst burgerzaken om uw wilsbeschikking te laten registreren.  
Het kan levens redden!
De leden van het college van burgemeester en schepenen geven alvast het voorbeeld en schreven zich samen met de werkgroep “Gezonde Gemeente” op  dinsdag 30 september 2014 gezamenlijk in.
 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren