nieuwe bewoners Ravels

Het was alweer anderhalf jaar geleden dat de gemeente haar nieuwe inwoners welkom had geheten en daarom was het gisterenavond hoog tijd om deze nieuwe buren, collega’s of wellicht nieuwe kameraden uit de sportvereniging een receptie aan te bieden.
Er waren zo’n negentig mensen paraat in ons gemeenschapscentrum De Wouwer  waar onze burgervader Walter Luyten hen allen welkom heette en het woord tot hen richtte.  De Ravelse bevolking is exact met 173 zielen uitgebreid sinds de vorige receptie, en Ravels blijft voor velen een aantrekkelijke gemeente met veel groen, rust en een vredige samenleving.
 
digida pwa
De tendens van de exotische nationaliteiten zet zich evenwel door en er zijn weinig straten waar de inwoners nog allemaal van Vlaamse origine zijn. Dat dit niet negatief hoeft te zijn zien en horen we dagelijks op de scholen en in de straten. Onze gemeente bruist van de activiteiten en regelmatig komt het gemeentebestuur onder impuls van een sterke gemeenteraad met nieuwe initiatieven.

De nieuwe inwoners kregen na de formaliteiten nog een informatieve film over onze gemeente die flink is uitgebreid sinds de vorige editie waarna ze een kleine receptie kregen aangeboden en de stands bezoeken van de gemeentelijke activiteiten en enkele verenigingen. Hier kregen ze meer informatie over de diensten in de gemeente en de mogelijkheden om deel te nemen aan culturele en andere activiteiten.
 
 
Toespraak Burgemeester Luyten
Beste dorpsgenoten,
Hartelijk welkom op deze onthaalavond. Welkom als nieuwe inwoner van Ravels.
U woont sinds enkele weken, maanden in onze gemeente, uw gemeente, en ik hoop dat u, zoals wij, fier bent inwoner van Ravels te zijn.
Ravels telt momenteel 14 734 inwoners ( 7302 mannen en 7432 vrouwen)..
Het gemeentebestuur wil u met deze kennismakingsavond officieel welkom heten en u allen beter leren kennen.
Want wij hopen dat u zich thuis voelt in onze mooie, groene gemeente. Vanavond willen wij u een warm onthaal bieden en u informeren over uw nieuw dorp opdat u kan gaan houden van ons Ravels.
wl onthaalDe redenen waarom u in Ravels bent komen wonen, zullen heel divers zijn. Wat voor sommigen een bewuste keuze is, zal voor anderen eerder een toevalligheid zijn.
Wij hopen echter dat u zich heel snel thuis voelt.
Als ik Ravels in één zin mag omschrijven: " Ravels is een gastvrije, landelijke en dynamische gemeente met een persoon gerichte dienstverlening."
Historisch gezien bestaat Ravels uit drie deelgemeenten Ravels, Weelde en Poppel. Deze drie zusterdorpen zijn van oudsher verbonden met elkaar en vormen sinds de gemeentefusie van 1977 één gemeente.
Wij zijn een gastvrije gemeente. De voorbije jaren evolueerden wij van een Kempens plattelandsdorp naar een multiculturele hedendaagse gemeente met niet minder dan 66 nationaliteiten.
Ravels is een landelijke, groene grensgemeente op een steenworp van Turnhout en een boogscheut van Tilburg (Nederland).
En toch behoudt het zijn weidse agrarische karakter, te midden van uitgestrekte bossen en natuur. Met een oppervlakte van 9 499 hectare is Ravels de vijfde grootste gemeente van de provincie Antwerpen.
U zal begrijpen dat de ruimte die Ravels biedt ongetwijfeld een aantrekkingskracht is die velen naar ons dorp doen trekken.
Ravels is ook een dynamische gemeente. Het bruisende dorpsleven in iedere deelgemeente maakt dat u het groene, natuurlijke dorpsbeeld kan koppelen aan volkse gezelligheid.
Een uitgebouwde sociale, administratieve dienstverlening, degelijk onderwijs, een behoorlijke ruimtelijke ordening gekoppeld aan goede infrastructuur, een adequate technische ondersteuning en een moderne sport en cultuur accommodatie .... Ravels biedt het u allemaal aan.
Meer dan 130 gemeentelijke medewerkers, 80 pedagogische medewerkers en vele vrijwilligers staan dagelijks voor u klaar om u ten dienst te zijn.
Goede dienstverlening is een beleidsmatige prioriteit waar wij, gemeentebestuur en medewerkers dagelijks ons best voor doen.
Samen met alle burgers, samen met u, willen wij bouwen aan een dorp waar het goed is om te wonen, te werken, te leven.
Ik dank u
W.L.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren