zwerfvuil opruimactie

Op zaterdag 26 april 2014 organiseert de gemeente Ravels een zwerfvuilopruimactie. Lokale verenigingen steken dan tussen 9 en 12 uur de handen uit de mouwen om onze gemeente mooi en proper te houden.

Verkeershinder Om de veiligheid van de deelnemers te garanderen, zullen de verschillende trajecten tijdelijk (tussen 9 en 12 uur) voor het grote verkeer worden afgesloten. Dat kan mogelijk voor wat verkeershinder zorgen. Zo wordt de N12, de weg tussen het centrum van Ravels en het centrum van Weelde, in beide richtingen afgesloten tussen de Kerkstraat en de Gemeentelaan. Uiteraard is er een omleiding voorzien.

opruimactieravelsVele handen maken licht werk De opruimactie is nu al een groot succes. Maar liefst 22 verenigingen hebben zich opgegeven om te komen helpen. “Dat zijn er meer dan we verwacht hadden”, zegt schepen van milieu Eric Van Gestel. “We hebben zelfs enkele lange trajecten moeten opsplitsen in kleinere stukken zodat elke groep een eigen gebied heeft om op te ruimen. Dat er zoveel mensen een handje willen komen helpen, kunnen we enkel toejuichen.”

“Natuurlijk worden de opruimers ook beloond voor hun inspanningen”, gaat schepen van afvalverwerking en duurzaamheid Hans Heylen verder. “Naast de subsidies voor de deelnemende verenigingen krijgt elke deelnemer een drankje voor tijdens het opruimen en ’s middags kunnen we gezellig napraten met een hapje en een drankje.”

De mensen van den Boomgaard in Ravels Eel hebben ook ingeschreven om deel te nemen aan de actie. Zij nemen Baetenheide onder handen maar zullen dit al op vrijdag doen omdat ze de zaterdag meestal thuis doorbrengen. Meer hierover hopelijk volgende vrijdag.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren