corry louis1

Gisteren was het een bijzondere mijlpaal voor de buurt Deenakkers in Weelde.

Corry en Louis Stabel vierden hun diamanten huwelijk!

Tilburg, 60 jaar geleden.

Op 10 oktober 1964, precies zestig jaar geleden, stapten ze in Tilburg beiden in het huwelijksbootje. Louis, een frisse jongeling van 24 jaar en afkomstig uit Poppel, gaf zijn jawoord aan de amper 19-jarige florissante Corry Robbe uit Tilburg. Ondanks de regen op die dag brak een stralende zon door het wolkendek wanneer ze de kerk verlieten— een voorspelling dat dit koppel geluk in het verschiet had.

corry louis4

De liefde bloeide verder, en amper vijf maanden later kwam hun eerste zoon, Rudi, ter wereld. Het jaar daarop volgde Marc en vijf jaar later werd het gezin compleet met de komst van Ronny. Na enkele omzwervingen via Kasterlee en Poppel vond het gezin zijn thuis in de Korte Wijkstraat in Weelde, waar ze nog altijd met veel plezier wonen.

Deenakkers

Corry heeft zich altijd ingezet voor de buurt. Zo werd ze actief in de buurtvereniging Deenakkers en nam ze samen met het bestuur de organisatie van de carnavalsvereniging in handen. Vooral de Drie Dolle Dagen in de jaren '80 en '90 blijven legendarisch in het geheugen van velen. De sfeer van samenhorigheid en feestvreugde zijn nog steeds voelbaar, ook al liggen die jaren al even achter ons.

"Pretty woman"? misschien wel

Terug naar de trouwdag in 1964: terwijl Louis en Corry hun eerste dans inzetten, klonk waarschijnlijk "Oh, Pretty Woman" van Roy Orbison op de dansvloer — een wereldhit die die tijdsgeest perfect samenvat. Het was het jaar van iconische muziek en grootse beloftes. Corry en Louis hielden die belofte, en zestig jaar later zijn ze nog altijd samen, gezond en actief.

Zaterdag wordt er feest gevierd bij Mieke Pap, en wie weet, misschien worden er nog wat oude hits uit 1964 gedraaid om die eerste dag van hun samenzijn opnieuw tot leven te brengen. Met zes kleinkinderen en sinds kort ook een achterkleinkind, is de familie helemaal compleet, maar wie weet wat er nog allemaal volgt.

We wensen Corry en Louis nog vele mooie jaren toe, op naar de volgende mijlpaal: 65 jaar samen.

corry louis2

corry louis3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren