Buitenhuis Talander 2

Tien jaar geleden, in 2014, opende Talander haar eerste "Buitenhuis" in Ravels, een mijlpaal die vandaag met trots gevierd wordt.

De Buitenhuizen zijn unieke woningen waar mensen met een verstandelijke beperking samenwonen onder begeleiding, in een omgeving die hen ondersteunt in hun dagelijkse leven en groei naar zelfstandigheid.

Zelfstandige woonhuizen

In het Buitenhuis van Ravels leven drie bewoners samen, die overdag actief zijn op het nabijgelegen terrein van Talander. Sven, de begeleider, woont permanent in het huis om de bewoners bij te staan waar nodig. Hoewel de bewoners worden aangemoedigd om zo zelfstandig mogelijk te zijn in hun dagelijkse bezigheden, is Sven altijd in de buurt om te helpen waar nodig.

Buitenhuis Talander 1

Deze boswachterswoning biedt een warm thuis voor mensen met een verstandelijke beperking en fungeert als een begeleid woonproject. Het doel is re-integratie in de samenleving, het ontwikkelen van zelfstandigheid en het versterken van sociale vaardigheden. Talander vzw creëert hiermee een gemeenschap waar kwetsbare individuen kunnen deelnemen aan een betekenisvolle en beschermde omgeving.

1 microfoonInterview Sven Van Loon

Gewestbossen 

Het Buitenhuis van Talander ligt net buiten het centrum van Ravels, aan de rand van de prachtige Gewestbossen en op ongeveer een kwartier fietsen van Talander. Het huis biedt onderdak aan vier mensen, waaronder de woonbegeleider. Dankzij dit project kunnen enkele bewoners zelfstandig wonen buiten het domein van Talander, terwijl ze voor hun dagprogramma naar Talander komen.

Deze opzet bevordert nieuwe contacten en draagt bij aan verdere integratie in de maatschappij. Het ondersteunt de bewoners op hun weg naar meer zelfredzaamheid, een cruciaal aspect van hun persoonlijke ontwikkeling.

Buitenhuis Talander 6

Kampeerplaats in de Natuur

Voor natuurliefhebbers en vakantiegangers biedt de kampeerplaats bij het Buitenhuis van Talander een idyllische uitvalsbasis. Gelegen in de ecologische tuin van het Buitenhuis, kunnen kampeerders genieten van de rust en de schoonheid van de Antwerpse Kempen. Vanaf de kampeerplek vertrekken diverse wandelroutes, waaronder de 10 km lange "Bruggetjeswandeling" en het 3 km lange "Grave Raven Pad", beide bekroond als wandelroute van het jaar 2021.

De gastheren, bestaande uit de bewoners en begeleider van het Buitenhuis, heten je van harte welkom en staan klaar om je te informeren over de lokale troeven. Of je nu komt voor de sportieve uitdagingen of de serene rust, de omgeving biedt talloze mooie en interessante plekjes om te ontdekken.

Buitenhuis Talander 4

Wil je ’s ochtends genieten van een ontbijt? Laat het weten aan je gastheren, en voor een schappelijk bedrag bereiden zij graag een ontbijt voor je, vaak met ingrediënten uit hun eigen tuin. 's Avonds kun je ontspannen bij het kampvuur, genietend van de geluiden van het bos – van de zanglijster tot de bosuil die zijn roep laat horen.

Of je nu een natuurliefhebber bent, een wandelaar, of gewoon iemand die graag van het leven geniet – alleen, met familie of vrienden – de kampeerplek bij het Buitenhuis van Talander biedt een perfecte plek om tot rust te komen en de heerlijke bosgeuren op te snuiven.

Kom en ervaar de gastvrijheid en de prachtige natuur rondom het Buitenhuis van Talander in Ravels. Deze bijzondere plek viert niet alleen haar tienjarig bestaan, maar nodigt iedereen uit om deel uit te maken van haar verhaal.

Fotoreportage Roger Lemmens © RAWEPO

Naast het interview nam Roger, onze reporter de gelegenheid te baat om nog wat mooie kiekjes te maken.

Buitenhuis Talander 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren