anna cees1

De viering van het zestigjarige jubileum van Cees Moonen en Anna Bax op het WZC in Ravels was vorige week al stilletjes begonnen.

Vandaag was het echter tijdens het familiefeest de grote foto-shoot met de voltallige familie die graag nogmaals de felicitaties kwamen overbrengen aan ouders, grootouders en overgrootouders.

anna cees3

Op een warme dag als vandaag is het altijd plezant om anekdotes op te halen met elkaar en zo geschiede ook vandaag tegenover onze reporter Roger die en passant de foto-shoot deed.

anna cees2anna cees4De verhalen gingen al snel over lang vervlogen tijden toen op de boerderij ieder zijn taak had, de man had zijn taken en de vrouw de hare. De emancipatie was toen nog een volstrekt onbekend begrip en niemand lag er wakker van op de boerderij, het werk moest gedaan geraken, dat was simpel.

Vader Cees stak heel veel tijd in het verenigingsleven, dat ging van de bank tot de KBC of het vroegere Raiffeisenkas en de Landelijke Gilde, zowel op regionaal als nationaal niveau. Als vader Cees dan druk was met al deze zaken zorgde moeder Anna wel dat de boel verder draaide, zo ging dat in die tijd.

Cees was een heel serieuze mens die de zaken zeer ernstig nam als men bij hem om raad kwam. Voor alles kon men bij Cees Moonen langs komen, ware het gewone dagelijkse boeren beslommeringen of zaken van financiële aard, ze kwamen allen wel eens langs om te vragen “Cees…. Wat denkte hiervan, zoude gij dat doen of nie?”

Natuurlijk werden zulke zaken altijd zeer discreet behandeld of meer praktisch…. De radio werd wat harder gezet…. als sommige zaken meer ingetogen moesten worden besproken in de voorkamer.

Ook Anna wist wanneer de zaken serieuzer werden en de radio harder moest worden gezet zodat sommige oortjes niet zouden meeluisteren. Dat was een zaak van beiden die elkaar goed begrepen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren