robert lus1

Twee weken geleden mochten we hier twee uitzonderlijke jubilea aankondigen, een platina en een diamanten bruiloft.

Ondertussen stapelen de gouden bruiloften zich op, en daarvan worden we niet altijd op de hoogte gebracht, je weet wel…. "Privacy regels".

Toch kunnen we de gouden bruiloft van Lus en Robert niet zomaar laten passeren.

Ten eerste omdat ze bijna buren zijn, en ten tweede omdat we dat zelf ook graag doen, de mensen in het zonnetje plaatsen (zelfs in deze uitgeregende zomer)

robert lus3

Robert Leuse en Lus Maas werden beiden in het ondertussen gezegende jaar 1950 geboren, slechts met enkele dagen verschil. Robert zag het levenslicht op 4 april, maar Lus wilde hem niet teveel voorsprong geven en kwam 3 dagen later, op 7 april ter wereld. Voor Robert stond zijn wiegje in Weelde, maar voor Lus moeten we naar Poppel trekken.

Nadat ze op 13 augustus 1971 elkaar voor eeuwig trouw zwoeren gingen ze nog enkele jaren op de Tilburgseweg in Poppel wonen tot er op de Deenakkers in Weelde nieuwe huizen werden gebouwd. Vanaf dan wonen Robert en Lus op de Deenakkers waar ze de trotse ouders werden van twee dochters Wendy en Ann. Beiden zijn ondertussen ook al van ’t straat en er zijn ook al drie kleinkinderen en zoals dat tegenwoordig gaat, ook nog eens drie +kleinkinderen.

Robert heeft bijna heel zijn leven  bij Van Gorp Wegenbouw gewerkt als camionchauffeur. Vanaf 1986 deed hij eerst  internationaal vervoer (Duitsland, Frankrijk, Zwitserland) maar de laatste jaren bleef het bij België en onze noorderburen.

Voor Lus lagen de zaken anders. Na haar studies werkte ze als ziekenverzorgster in het verpleeghuis van Goirle. Na een onderbreking van 10 jaar tot beide dochters zichzelf al wat konden redden ging ze terug de verzorging in en werkte ze tot haar pensioen in de nachtdienst op het bejaardentehuis van Goirle.

Aan hobby’s hebben beiden nooit gebrek gehad. Robert speelde in zijn jongere jaren niet onaardig voetbal (gewoonlijk als laatste man, of libero zoals dat toen nog heette), maar hij was ook één der drijvende krachten achter de eerste buurtvereniging van de Deenakkers voor carnaval en de 3 Dolle Dagen van de Deenakkers. Nadat hij op pensioen ging was hij jarenlang actief bij de thuismatchen in de kantine van KSK Weelde.

Lus is sinds we ons kunnen herinneren voorzitster van wat vroeger bekend was als Ziekenzorg, nu veranderd in Samana.

Beiden zijn ze ook nog altijd actief in het vrijwilligerswerk van GBS De Kleine Wereld als lid van het fruitteam en gaan ze graag eens stappen met de familie.

Van Harte gefeliciteerd Lus en Robert.

robert lus2

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren