jos timmermans Maria caers

In tijden van corona worden alle festiviteiten op lage pitjes gezet.

Ook jubilarissen krijgen hier en daar minder aandacht dan ze verdienen, maar niet in de Singelstraat waar Jos en Maria Timmermans-Caers deze week hun diamanten bruiloft mochten vieren.

jos maria timmermans caers

Buren spannen samen om diamanten paar toch in de bloemetjes te zetten.

Ondanks het feit dat het allemaal wat moeilijk is om iets op touw te zetten speelden de buren het toch klaar om hun jubilarissen iets moois te bieden op deze speciale dag.

Normaal komt een delegatie van de gemeente langs met bloemen en een special attentie van het koningshuis om een diamanten paar te feliciteren en de mededeling dat het gemeentelijke cadeau wordt gestort op hun bankrekening. Deze keer moesten ze het stellen met een telefoontje van de heer burgemeester Walter Luyten, die er wel op stond om Jos en Maria persoonlijk via de telefoon te feliciteren met hun diamanten mijlpaal.

Volgens onze bescheiden ingewonnen informatie wonen Jos en Maria al sinds jaar en dag in de Singelstraat in Weelde.

Toen ze op 29 april 1960 trouwden, een schrikkeljaar trouwens, was het een kille vrijdag. Het zou die dag maar net 11° C worden en ’s nachts was de temperatuur maar net onder het vriespunt gebleven.

Nieuws van de dag, naast de bruiloft van Jos en Maria, was het feit dat Alfred Hitchcock net op die dag ook het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde. Prins Filip, onze huidige koning was net 14 dagen oud en Radio Veronica begon met testuitzendingen vanop de Noordzee.

Deze gebeurtenissen vervielen allemaal in het niet bij het huwelijk van Jos en Maria die aan hun eigen gezin begonnen. Lang duurde het niet voor Jan geboren werd en ook Jef liet niet lang op zich wachten, twee zonen vonden ze wel OK en daar bleef het bij.

Jos startte zijn arbeiderscarrière in de molen te Weelde als assistent molenaar, tot hij die job inwisselde voor de NV Tuytelaers in Ravels waar hij de rest van zijn loopbaan in de natuursteenbranche volbracht, net als zijn zonen trouwens die ook daar een levenslange uitdaging in vonden.

Maria bracht het meest van haar tijd door in de thuiszorg, veel meer tijd bleef er niet over voor andere dingen.

Jos was altijd al actief in de parochie waar hij de laatste jaren zich heeft gespecialiseerd in het herschilderen van de beelden van de heiligen. Vooral de restauraties van de beelden in de grotten trokken de aandacht zodat hij hiervoor meermaals in de huldigingen werd betrokken.

jos timmermans1jos timmermans2

Als toemaatje kwam de plaatselijke troubadour, Werner Mathijssen, langs om samen met de familie en buren een serenade te brengen aan de jubilarissen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren