mvg100 1

Gisteren was het in het rusthuis van Ravels een zeer speciale dag ter gelegenheid van een eeuwelinge die verrast werd door een wel erg speciale mysterieuze gast.

Maria Van Gils, inwoner van het rusthuis sinds 2018 mocht 100 kaarsjes uitblazen voor haar verjaardag, en dat gebeurt niet elke dag.

Eerst niet graag in WZC.... maar nu helemaal opnieuw gelukkig. 

Net na 14 h kwam de delegatie van de gemeente met burgemeester Luyten en de twee schepenen Van De Pol en Van Den Borne  Maria geluk wensen met haar 100 jaar. Ook de schepenen wilden natuurlijk deze krasse eeuwelinge feliciteren maar daarmee was het nog niet afgelopen.

Voordien hadden al ontelbare medebewoners en medewerkers van het rusthuis dikke klapzoenen gegeven en handdrukken gedeeld met Maria die het allemaal rusig over zich heen liet komen.

mvg100 2

Nadat de delegatie van de gemeente, met name de burgemeester Maria uitbundig had gefeliciteerd, was het de beurt aan de directeur van het rusthuis die natuurlijk goed weet wat voor vlees hij met Maria in de kuip heeft. Ondanks haar vele lentes op de teller heeft ze nog altijd haar eigen mening en roert ze zich danig in de gesprekken en de bestuursraad.

Nadien was het aanschuiven, eerst kwam de petanque club langs met een attentie, maar ook Linda de hoofdverpleegkundige en andere vertegenwoordigers van de afdeling hadden allemaal iets voorbereid. Zelfs één van de medebewoners kon het niet nalaten nog een mooi stukje voor te lezen voor Maria. Als laatste kwam Alois Buyens van OKRA nog een duit in het zakje doen.

Gratis levenslang lidmaatschap OKRA

Hij beloofde Maria vooreerst al een levenslang gratis lidmaatschap wat op algemeen gelach werd onthaald. Maria was echter lange tijd een belangrijk en gewaardeerd bestuurslid lid van de vereniging van de gepensioneerden en Alois is dikwijls voor vanalles en nog wat om raad geweest bij onze eeuwelinge. 

mvg100 3

mvg100 4mvg100 5Wat later wist Alois zich nog een anecdote te herinneren van een jaar of 5 geleden bij een jaarlijkse OKRA viering. Daar was die middag een bekende Vlaamse zanger een spelletje begonnen om te zien wie het langs zou blijven staan in de zaal. Hij was begonnen met de zeventig jarigen die mochten gaan zitten, dan was het de beurt aan de 75 jarigen en telkens deed hij er nog een paar jaar bij …. Tot op het moment dat alleen één vrouwtje nog rechtop stond als een fiere kempische eik, Maria Van Gils. Maria was toen 95 en de zanger dacht dat hij daar wel ondertuit zou komen.....   

“Ahwel”, had die zanger gezegd…. “ als je binnen vijf jaar nog onder ons bent op uw 100e verjaardag, kom ik op uw verjaardag een liedje zingen!” 

Die belofte herinnerde Alois zich enkele maanden terug toen ter sprake kwam dat Maria naar de 100 ging. Alois nam contact op en vroeg de man of hij zich herinnerde wat hij toen had beloofd. “Geen enkel probleem, beloofd is beloofd”, klonk het aan de andere kant van de lijn, “Ik zal er zijn!”

En zo kwam het dat gisteren Marc Dex plots uit de coulissen stapte waarbij de mond van onze 100 jarige Maria Van Gils open viel. Niet enkel bij Maria, want slechts een handvol mensen waren op de hoogte van de mistery guest,  zodat iedereen in opperste verbazing stond te kijken naar dit verrassingsoptreden van Marc Dex, lang geleden met voorsprong de populairste zanger uit de Kempen die het ver schopte in de wedstrijd voor het Songfestival, “Cansonissima”.

Natuurlijk barstte de ambiance volop los en het duurde maar één of twee liedjes vooraleer de armen in elkaar gingen en er volop werd meegezongen, met Maria als één van de koptrekkers.

 mvg100 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren