marcel antoinette1

Op 8 augustus 1959 stond het jonge paar Marcellus Cornelius Joannes Van Loon, beroepsmilitair en 27 jaren oud samen met Theresia Adrianus Catharina Antonetta Dierckx, naaister van beroep voor schepen Toontje Paulussen die het koppel huwde. 

Ondertussen zijn Antoinette en Marcel 60 jaar getrouwd, tijd voor een feestje met 60 bruiloftskaarsjes .....

Gilseinde in feestmodus.

Wanneer we gisteren binnen vielen aan de Jachtweg op het Gilseinde zat heel de huiskamer al goed vol. De vrienden en buren kwamen in grote getale langs om het paar  te feliciteren met hun diamanten jubileum. 

Het was er een komen en gaan en voor iedereen was er een drankje of een hapje. Ook schepen van feestelijkheden, Jef Van de Pol was aanwezig met de felicitaties van het gemeentebestuur en het koningshuis. Filip en Mathilde waren belet anders waren ze zeker gekomen, ze hebben wel beloofd er volgende keer bij te zijn.

Jef had naast de felicitaties van het koningshuis en de oorkonde ook nog de mededeling bij dat het gemeentelijk geschenk was overgemaakt op de bankrekening van het fortuinlijke koppel  met daarbij de uitnodiging voor de reünie van de jubilarissen uit heel Ravels in september of oktober aanstaande.

marcel antoinette3

Felicitaties gemeentebestuur en koningshuis

Nog steeds druk met hobby’s.

Marcel kwam uit een gezin uit Poppel van 9 kinderen waarvan er jammer genoeg 3 op jonge leeftijd overleden. Antoinette is geboren en getogen in Ravels in een gezin van vier, 3 broers en Antoinette zelf.

Marcel bleef acht jaar beroepsmilitair, als chauffeur in het leger had hij het best naar zijn zin en vervoerde personeel heen en weer naar Borsbeek maar vond later werk bij Van Gorp als chauffeur waar hij de rest van zijn werkende carrière bleef.

Ondanks zijn toch al gevorderde leeftijd brengt hij  nog veel tijd door in de tuin maar hij houdt vooral van een kaartje leggen of de voetbal. De voetbal is altijd een stuk van zijn leven geweest, als jongeman speelde hij in het eerste elftal bij KSK Weelde en nu is hij nog steeds benieuwd naar de prestaties van  kleinkinderen  Jens en Brend die respectievelijk bij Dessel en Tielen voetballen.  Zelf gaan kijken zit er niet meer in maar op de TV is Marcel nog altijd fan van het voetbal.

Antoinette is ook nog erg actief, zij slaat haar wekelijkse zwempartijtje niet over. Toen enkele maanden geleden het zwembad in Weelde sloot voor onderhoudswerkzaamheden pendelde ze met vrienden naar Arendonk om toch elke week haar uurtje te kunnen spartelen want zo’n waterrat is ze nu ook  weer niet. Ooit gooiden ze haar in het diepe waar ze nog steeds een trauma van heeft. Het is nu dus wat heen en weer baantjes maken in het ondiepe maar dat trekt Antoinette zich niet aan, ze blijft dapper doorgaan en houdt er nog steeds van.

Verder houdt ze ook van wandelen voor zover het gaat en fietsen, elektrisch weliswaar maar ze stond erop om te vermelden dat ze altijd maar op de eerste stand fietst, dan moet je nog wel bijtrappen hoor.

Samen kreeg het koppel vier kinderen en 8 kleinkinderen.

We hoorden zelfs dat Marcel er nog steeds hetzelfde uitziet als in 1959 en bij Antoinette waren er een paar jaarkes bijgekomen. Dat ziet er goed uit voor een volgende jubileum. Vorige zaterdag waren ze met z’n allen op de huifkar al eens gaan rijden en gestopt aan het Boswachtershuisje om wat te drinken. Het feest is dus al gevierd, op naar de volgende mijlpaal.

rawepo80Wel gefeliciteerd Marcel en Antoinette met uw diamanten jubileum 

 

 marcel antoinette2

  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren