tuip van gils1

Vandaag, zestig jaar geleden gaven Thomas Tuip, geboren in Volendam en Cornelia Van Gils, afkomstig uit Gilze en Rijen elkaar het jawoord.

Zestig jaar later wonen ze al meer dan twintig jaar aan Weelde-Statie samen met hun zoon Jack.

Volendam en Gilze Rijen

Thomas had voor hij in Weelde aan belandde al enkel watertjes doorzwommen .

Via een ommetje op een woonboot in Amsterdam geraakte hij in Baarle-Nassau waar hij in een schoenfabriek aan het werk ging. In het uitgaansleven leende hij op een keer zijn stropdas uit aan een jonge juffrouw uit Gilze Rijen en de eerste kiem der liefde was daarmee gelegd. Een dag later werd de stropdas terug in het bos aan de eigenaar bezorgd. Meer wilden beiden daar niet over kwijt….

Solsleutel  " Hij was een smokkelaar ...."  Solsleutel

Later werd Thomas nog een ijverig smokkelaar, het nationale tijdverdrijf in die periode langs de grens tot hij zijn fiets en 12 flessen jenever mocht afgeven aan de douane nadat ze op hem hadden geschoten. Hij mocht het daarna op het Kasteeltje in Turnhout gaan uitleggen en hield dan zijn smokkelcarrière maar voor bekeken. Zijn fiets heeft hij nooit nog terug gezien….. jammer maar helaas.

“Cor” zoals Cornelia liever wordt genoemd werd geboren in een kruidenierswinkel in Gilze waar ze flink mocht meehelpen in de zaak. Ze herinnert zich nog goed hoe ze elke dag met de pomp het petroleumkannetje mocht vullen voor een paar centen.

Eind jaren negentig kwamen ze met hun zoon Jack naar de Weelde-Statie waar zoon Jack een stukje grond had aangekocht. Samen bouwden ze hun huis want Thomas en Jack wisten van aanpakken en maakten er hun definitieve thuis van. Het feest hebben ze ondertussen achter de rug met een leuke danspartij, want daar houden ze nog steeds van.

Jef Van De Pol was voor de gemeente Ravels aanwezig, deze week zelfs in de hoedanigehid van plaatsvervangend burgemeester en nam de honneurs waar. In naam van de koning bracht hij de gelukswensen vanhet koningshuis over en informeerd het diamanten paar over de bankgift die zij al mochten ontvangen van de gemeente.

tuip van gils2 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren