brosens verbraeken1

Gisteren was het op de dag af 60 jaar geleden dat Frans Brosens zijn vrouwtje Contantia Verbraeken het jawoord gaf.

Het grote feest moet nog komen, want er werd gisteren nog een nieuwkomertje in de familie verwacht en daarom stelde het diamanten paar het feest graag enkele weken uit.

 

Schippersdochter en steenbakker

Het leven begon niet zo eenvoudig voor Constance wanneer ze haar vader verloor op 12 jarige leeftijd. Vader Frans die schipper was verongelukte in de bocht aan ’t Leeuwke in Weelde op 5 september 1948  toen hij en zijn kompaan op Ravels kermis met de motor van Poppel kwamen en recht op de muur van de toenmalige smidse reden. De moeder van Constance was toen net de twee kinderen afzetten op de schippersschool in Hoboken toen het gebeurde en zat op één klap zonder echtgenoot en inkomen als weduwe met twee kinderen... geen eenvoudige taak. 

Frans van zijn kant wist van jongs af aan wat hij wilde worden …. steenbakker. Als hij vooraf had geweten hoe hard hij er moest werken had hij wellicht toen al voor zijn laatste en beste werkgever gekozen, Heineken uit ’s Hertogenbosch. De laatste pakweg twintig jaar reed hij er met plezier met de bus naartoe en hij heeft er nog vrienden voor het leven aan over gehouden.

Een tiental jaren na het ongeval waarbij vader Verbraeken het leven liet, stapten Frans en Constance in Ravels in het huwelijksbootje, ze gingen mettertijd op de Bovenheide in Ravels wonen waar ze nog altijd graag verblijven.

brosens verbraeken4

Duivenliefhebber tot voor enkele jaren.

Jarenlang was Frans duivenliefhebber, en dat is er aan te zien als je zijn duiventil in de tuin ziet staan. Jammer genoeg is hij nu niet meer in staat om voor zijn duiven te zorgen en de sport is ook hoe langer hoe kleiner geworden, weinig nieuwe duivenliefhebbers in onze gemeente en eigenlijk was het er toch vooral om te doen om de duiven naar het lokaal te brengen…. Later de consulteurs weer afleveren enz….   altijd tijd voor een pintje en een gezellige babbel.

 

brosens verbraeken2

Sukkelen met gezondheid.

Waar het met Constance erg goed gaat is het met de gezondheid van Frans minder gesteld, allemaal de schuld van alle goeie dingen in ’t leven zegt hij ons met een knipoog. Gelukkig is hij stabiel en kan hij nog volop genieten van het leven in zijn goede dagen.

 

Felicitaties van het koningshuis en de gemeente.

brosens verbraeken3brosens verbraeken5Schepen Jef Van De Poppel kwam gisteren speciaal langs om de felicitaties over te brengen van het Koninklijk Huis en van de gemeente en overhandigde hen tegelijkertijd de uitnodiging om samen met de andere jubilarissen uit de gemeente te komen vieren in GC De Wouwer later in het jaar.  

Drie zoons kregen ze samen… Frank, Paul en Koen en die zorgden op hun beurt tot nu toe voor 5 kleinkinderen en wie weet werd gisteren de familie gisteren nog uitgebreid want er stond er eentje uitgeteld op de dag van de diamanten bruiloft.

Als aardigheidje had zoon Frank via Facebook opgeroepen om zijn ouders te feliciteren met een kaartje en dat was blijkbaar niet in dovemansoren gevallen. Doorheen de hele eetkamer stonden de felicitatieprenten uitgestald zodat het er nog feestelijker uitzag op deze heuglijke dag. 

We wensen Constance en Frans nog vele gelukkige jaren op de Bovenheide, mogen ze er nog mooie tijden beleven.  

 

brosens verbraeken7   

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren