platina1

Het gebeurt niet alle dagen, het gebeurt zelfs heel erg zelden, een platina bruiloft.
Frans en José vierden deze speciale gelegenheid gisteren in het bijzijn van vrienden en kennissen en waren helemaal in de wolken met de vele attenties.
 

Een duivenmelker en een naaister.

platina2joseFrans Huygaerts werd als enig kind geboren op 19 april 1925, José Wouters is net geen twee jaar jonger, zij zag het levenslicht op 11 april 1927.
Als opleiding is Frans een drukker-letterzetter. In de vorige eeuw, maar eigenlijk nog steeds is Turnhout bekend om zijn goede drukkers en zo wist Frans al snel waarmee de kost zou worden verdiend. Hij ging aan de slag bij Van Genechten-Biermans en eindigde daar zijn loopbaan als kleurenmenger. 
Bij José was het wel wat drukker thuis, zij was er eentje uit een gezin van zeven kinderen.  Ze ging naar de Klinkstraat om een opleiding naaister te volgen en begon met deze kennis als naaister, daarna modenaaister en winkel, nl. Huis Graciella en eindigde als werknemer modenaaister bij Van Houts Kleding in Turnhout.
Toen Frans 17 jaar was passeerde José vaak langs de drukkerij en van ver zwaaiden ze toen al eens naar elkaar. Het was te omschrijven als liefde op het eerste gezicht, een ware "coup de foudre" zoals ze  dat toen al eens plachten uit te drukken. Een jaar later begonnen ze samen een relatie en op 15 mei 1946 zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. In februari 1953 werd dochter Betty geboren, maar ze stierf jammer genoeg enkele dagen na de geboorte. Walter, hun zoon, is geboren op 28 mei 1955.
 

Trots op zijn José, vroeger en nog steeds.

platina3platina4Frans is erg trots op José. Hij vertelt dat ze altijd de beste leerling van de klas is geweest en dat er niemand patronen voor naaiwerk kon maken zoals José dat kon. Frans hielp vaak een handje mee (vb. patronen uitknippen). Omdat José vaak laat bezig was met naaiwerk, deed Frans de boodschappen en maakte hij eten. Verder spendeerde hij veel tijd in zijn duivenkot. Hij heeft vele prijzen gewonnen met zijn duiven. Ook biljarten op café vond Frans fijn en deed hij regelmatig. José en Frans zagen elkaar vroeger vrij weinig omdat ze beiden drukke bezigheden hadden.
Nu wonen Frans en José beide in WZC Home Onze-Lieve-Vrouw van de Kempen.  Na een leven van hard werken vinden ze het erg fijn om nu veel tijd met elkaar door te brengen.
 
Schepen Jef van de Pol kwam speciaal langs om het gelukkige koppel te feliciteren en hen namens ons vorstenpaar, koning Filip en koningin Mathilde ook geluk te wensen en een koninklijk geschenk te overhandigen.
En toen was het de hoogste tijd om op het paar te klinken en de reuzetaart aan te snijden.
 

Van harte gefeliciteerd, ook vanwege RAWEPO !!

 
platina5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren