Brand Herman_Bax_achterafEen dag na de dramatische brand bij het landbouwbedrijf van Herman Bax aan de Zuid Heikantstraat in Weelde kon de schade pas echt waargenomen worden. Bijgevoegde foto's zeggen meer dan genoeg. Intussen is bekend geworden dat de oorzaak van de brand ligt bij een tractor waarmee gewerkt werd binnen een van de loodsen.

Met een klap stond het landbouwvoertuig in lichterlaaie, wat daarna volgde was haast onbeschrijflijk. In een mum van tijd verspreidde het vuur zich doorheen de drie geschakelde loodsen. Toen de brandweer arriveerde werd al meteen duidelijk dat er nog weinig te redden viel.

Brand Herman_Bax_achteraf_2De getroffen loodsen zijn nog erg jong. Twee ervan werden amper twee jaar geleden gebouwd, de andere kreeg drie jaar geleden nog een enorme opsmukbeurt. De schade loopt op in de miljoenen euro's. Bij de brand gingen naast de hallen ook diverse machines en apparatuur verloren, alsook de nog jonge aardappeloogst van zowat 1500 ton die lag opgeslagen.

Beeldreportage RTV Kempen : http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2013092609284396_brand-verwoest-aardappeloogst

Foto's : Bart J / Patrick dR

 

 

Brand Herman_Bax_achteraf_3Brand Herman_Bax_achteraf_4Brand Herman_Bax_achteraf_05Brand Herman_Bax_achteraf_7Brand Herman_Bax_achteraf_6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren