ladderwagen walter luyten

Donderdagavond mocht postoverste Bart Nooyens van Brandweer Ravels de nieuwe ladderwagen van de brandweer voorgestellen.

Het was voor burgemeester Luyten een uitgelezen mogelijkheid om de vrijwillige brandweerlui te danken voor hun onvoorwaardelijke inzet die ze allemaal aan de dag leggen.

ladderwagenladderwagen ann fieneladderwagen bart nooyens

Nadat de nieuwe postoverste Bart Nooyens de officiële plichtplegingen snel afrondde mocht iedereen die durfde een ritje maken in de wagen die ei zo na een hoogte kan bereiken van 32 meter, hoog genoeg om overal in Ravels bijstand te kunnen verlenen in bijna 100% van de gevallen.

Als meest geviseerde voelde Nic Andriessen zich bijna verplicht om het veiligheidsharnas aan te trekken, samen met Jeroen Meeusen die al popelde van ongeduld om eens van de grond te gaan.

ladderwagen nic jeroen

Later kwamen nog enkele dames aan de beurt, het viel wel op dat zij toch echt wel het sterkere geslacht zijn, want de aanwezige mannen waren niet er niet zo happig op om de lucht in te gaan.  

Natuurlijk kon ook ook Rawepo het niet laten om enkele beelden te maken van onze mooie gemeente vanop 32 meter hoogte.

De vorige ladderwagen had zijn beste dagen gehad en in Ravels wachtten ze al even op de vervanging.

Vier wagens voor de prijs van drie

Ondertussen staat de spiksplinternieuwe wagen al enige tijd op de Ravelse kazerne en hebben de mannen al hun eerste opleidingen achter de rug.

De wagen dit in Ravels wordt gestationeerd is er één van vier exemplaren die zijn aangekocht. Door deze clevere beslissing kon met door tijdig te handelen 1 wagen meer kopen voor hetzelfde budget.

Inderdaad, Hulpverleningszone Taxandria heeft recent naast de wagen voor Ravels nog drie andere nieuwe ladderwagens in gebruik genomen. De nieuwe voertuigen, verspreid over de brandweerposten Arendonk, Beerse, Hoogstraten en Ravels, zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. De ladders hebben een bereik van 32 meter, wat een verbetering is t.o.v. de vorige generatie voertuigen.

Multifunctioneel inzetbaar

Ladderwagens worden ingezet voor uiteenlopende interventies, zoals het blussen van branden vanop hoogte en het evacueren van patiënten, ter ondersteuning van de ziekenwagen, wanneer de trap geen optie is. Met een hoogte van 32 meter en een knikfunctie kunnen ze bijvoorbeeld over een dak reiken.

Alle ladderwagens in onze hulpverleningszone zijn nu van hetzelfde type en worden op dezelfde manier bediend. Voor de samenwerking en de opleidingen binnen de zone is dat zeker een meerwaarde.

De vuurdoop

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren