storm Ciaran4

Vandaag bepaalde de oostelijke rand van storm Ciaràn ons weerbeeld.

Van verschillende bronnen werd gewaarschuwd voor felle rukwinden die ei zo na de 100 km/u zouden kunnen halen.

storm Ciaran3

Wisselvallige ochtend

De ochtend verliep wisselvallig met nog enkele buien die zich verplaatsten naar onze Noorderburen. Er stond in de vroege voormiddag een 5 Bft ZO-wind met rukwinden tot 70 km/u. Vervolgens kregen we in de loop van de ochtend en voormiddag opklaringen vanaf het zuiden, en werd het overwegend droog. De wind spande daarbij aan tot 6 Bft uit het zuiden. De rukwinden die daarmee gepaard gingen liepen daarbij gestaag op om rond en na de middag te kunnen pieken op 90-95 km/u.

Brandweer steekt tandje bij

Tegen deze tijd was de brandweer van Ravels al volop aan het werk om omgevallen bomen te ruimen en bijstand te verlenen aan Ravelse burgers die in de problemen kwamen door omgevallen bomen op hun dak. In de Veldstraat te Weelde kwam er een grote boom op de weg te liggen en knapten er wat elektriciteitsdraden waardoor ze daar enige tijd zonder stroom zaten.

storm Ciaran1

In de Hofstraat kwam er ook een boom op een woning terecht en ook in Maarle en de Galgenlaan de Schootseweg kwamen bomen op het wegdek terecht en zorgden er voor hinder. Ondertussen is het al 17:00 uur en zijn er nog steeds 2 ploegen onderweg naar meer onheil. De teller staat al op 10 interventies, maar die zal nog flink oplopen voor de nacht valt.

 storm Ciaran1

Na de middag schoven er vanaf het westen weer meer wolken binnen en vergrootte de kans op regen of een bui. Hoe meer naar het oosten, hoe groter de kans dat het droog blijft in de late namiddag. Vanavond blijft het nog lang wisselvallig en aanhoudend winderig. De felste rukwinden gaan er dan wel stilaan uit, maar 75 km/u blijft mogelijk, dan ook meer uit het zuidwesten.

storm Ciaran6

storm Ciaran5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren