Adj. Frank Van Accom ging gisteren na vele jaren dienst met welverdiend pensioen als beroepsbrandweerman.

Frank was tot gisteren postoverste van brandweerpost Ravels, waar hij zeker gemist zal worden. Frank blijft wel nog actief als vrijwilliger in de post Merksplas.

© RAWEPO

Nep oproep

Zijn brandweercollega’s verrasten hem gisteren door een nep-oproep voor brand bij de schrijnwerkerij van de firma Dirkx aan de Industrieweg te Weelde.

Zowel voertuigen vanuit brandweerposten Ravels en Merksplas werden hiervoor verwittigd. Adj. Van Accom moest daarbij een slachtoffer uit het magazijn redden en daarmee zijn allerlaatste interventie als beroepsbrandweerman beleven. Wat Frank niet wist was het belangrijke feit dat het gewillige slachtoffer zijn eigen vrouw was die op de kop toe nog eens jarig was ook. 

Hoewel het alom geweten dat brandweerlui wel eens grappen uithalen, zeker op zulke gelegenheden moest Frank achteraf bekennen dat hi bij het aanrijden toch wel enkele seconden vreesde dat het een echte interventie was, hoewel hij altijd diegene was die eerst met de grappen op de proppen kwam.

Bij de firma Dirkx aangekomen was het echter snel duidelijk dat het een fake interventie was met tientallen collega’s en ex-collega’s die ter plaatse waren om afscheid van de Frank te komen nemen.

vanaccom1© RAWEPO klik op de foto voor een grotere afbeelding

Even leek het wel of hij weinig zin had om het zogenaamde slachtoffer te gaan redden, maar met wat aanmoedigingen ging hij er tenslotte toch voor en zorgde nog een spectaculair slot van de reddingsactie.

Ook van hieruit willen we hem van harte bedanken voor zijn toewijding en harde werk voor de brandweer en de Hulpverleningszone Taxandria. Hij geeft de fakkel van postoverste door aan collega Adj. Bart Nooyens.

1rawepo cameraFotoreportage Reddingsactie © RAWEPO

© RAWEPO

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren