opendeur brandweer2022 3

Drie jaar hebben we er op moeten wachten….

Maar gisteren hield de Brandweer van Ravels ter gelegenheid van Weld-Straat Kermis eindelijk weer hun geweldig populaire opendeurdag.

Heel de dag zwart van ’t volk.

Al vanaf de opening in de voormiddag liep het storm in de brandweerkazerne. Vele jonge ouders met kinderen, maar ook andere geïnteresseerden vinden telkens weer de weg naar de grote rode trucks met hun blauwe lichten en huilende sirenes.

Voor de gelegenheid waren ook andere hulporganisaties aanwezig op deze opendeurdag. Het Rode Kruis, de Civiele Bescherming, de dienst 100 en een afvaardiging van het nieuwe brandweermuseum op Weelde Depot waren present.

In het begin was voorzien dat er één brandweertruck ging rondrijden met de kinderen (?), maar al snel werd de rij wachtenden alsmaar zodat er in allerijl een tweede voertuig werd gemobiliseerd om de toeloop te verwerken.

opendeur brandweer2022 2

Spektakel demo’s

Ondertussen werden demo’s gegeven die zo spectaculair waren dat de vlammen tot hoog boven de kazerne uitsloegen.  De kinderen konden zich uitleven op de water aangedreven blusauto, een populaire attractie.

Terwijl de meesten zich tegoed deden aan een glas of een versnapering werden er o de twee uur enkele lootjes getrokken. De winnaar werd telkens uitgenodigd om even van de grond te gaan met de brandweer. Met de 30/35 m hoge brandweerladder kan je een heel stuk van onze gemeente bewonderen.

Inzegenen BOSSER

Met een jaartje vertraging was in het voorjaar ook de monster “BOSSER” geleverd aan de kazerne van Ravels en moest die worden ingewijd.
De pastoor kwam omstreeks 14:00uur langs om de nieuwe Bosser in te zegenen, na wat zoeken naar het onmisbare water om de wijding te starten was het zover. Het monsterachtige voertuig  was eindelijk geleverd  en het was dus de hoogste tijd om hem in te zegenen.

Voor de nieuwe postoverste adjudant Frank Van Accom  was het de eerste keer dat hij als overste de opendeurdag meemaakte en hij mocht al direct een nieuw voertuig voorstellen aan de toeschouwers.

De Bosser is al enkele maanden in onze kazerne, maar voor velen was het een eerste ontmoeting met het voertuig dat vooral zal worden ingezet om bosbranden te bestrijden in onze regio. Nadat alle plichtplegingen achter de rug waren en ook onze burgemeester Walter Luyten en zonecommandant Luc Faes hun woordje hadden gedaan was het de beurt aan pastoor Pluym om zijn grote kwispel boven te halen en et gloednieuwe voertuig in te zegenen.

Video Inzegening

  1rawepo camera Fotoreportage Opendeurdag Brandweer © RAWEPO    

Onze fotograaf Roger was vroeg op de middag al present om zijn ronde te doen op de opendeur.

opendeur brandweer2022 1

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren