brandweerpakken

De gemeentelijke diensten zaten vanmorgen al samen met het bestuur om het asbestprobleem aan te pakken op Pannenhoef.

Na de brand van de stal vrijdagavond was onmiddellijk een asbestlabo opgezet  en zijn er metingen uitgevoerd om de vervuiling vast te stellen.

Gemeente nam snel maatregelen.

Burgemeester Luyten zit er met zijn ploeg bovenop om het probleem zo spoedig mogelijk aan te pakken, zo verzekerde hij ons zonet nog.

“Er zal zo spoedig mogelijk werk worden gemaakt om dit probleem op te lossen, we zaten vanmorgen al samen met specialisten ter zake om afspraken hieromtrent te maken. Het is niet zo dat het dak dat het asbest bevat is geëxplodeerd, het is ingestort zodat er groot deel van het gevaarlijke asbest niet door de wind is meegevoerd. De brandweer heeft de hele nacht en ook nog op zaterdag nageblust om verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarna is alles zo goed mogelijk afgedekt om het risico van latere verspreiding tegen te gaan. Nu is het aan de specialisten om alles op te ruimen op een veilige manier. Onze mensen van de brandweer hebben er alles aan gedaan om de zaak onder controle te krijgen met de hulp van de massale bijstand van de zone.”

Rookpluim over gemeente.

Vrijdagnacht waaide de wind 48° in Noordoostelijke richting over Poppel en de rest van onze gemeente. We hebben dit geprojecteerd op een kaart  en kunnen beamen dat de rookpluim tot ver buiten Poppel uren later nog zichtbaar was.

Wij zijn geen specialisten ter zake, maar we kunnen de bewoners in de rookzone enkel aanraden om hun eigen gekweekte groenten een extra wasbeurt te geven. Asbest is een sluipend gif dat zich pas na tientallen jaren kan manifesteren. 

asbestwolk pannenhoef 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren