infosessie brandweer

Onze Ravelse brandweer kampt met een zwaar tekort aan manschappen.

Er zijn weinig volledige dagen dat het quota om te mogen uitrukken bij een incident of brand wordt gehaald.

Jammer maar helaas.

Het gebeurt tegenwoordig steeds meer dat bij een ongeval, brand of ander onheil in onze gemeente een brandweerkorps van een naburige gemeente in actie komt.

Dit is te wijten aan het feit dat het quotum van minimaal 6 personen niet wordt gehaald. Zo konden onze eigen brandweerlui niet in actie komen bij een ongeval aan het kruispunt aan Weelde-Statie, en moesten ze noodgedwongen thuis met hun vingers zitten draaien…. Frustrerend, dat zeker!

De brandweerlui moeten zich sinds enkele jaren als “beschikbaar” aanmelden om te worden opgeroepen bij een incident in de regio. Omdat vele vrijwillige brandweerlui niet in de directe omgeving aan het werk zijn staan er hoe langer hoe meer te weinig mensen als beschikbaar aangemeld om te kunnen uitrukken, zelfs in onze eigen gemeente.

Om dit ernstige probleem aan te pakken wordt er een campagne opgezet om  10 nieuwe brandweerlui aan te trekken in onze gemeente. Op dit moment komt men nog maar aan een kleine 30 actieve leden, dat is zwaar onder bemand en daarom wil de leiding inzetten op nieuw bloed om terug een actief korps te worden. Een korps dat er prat op kan gaan om in de eigen gemeente bij elke oproep zo snel mogelijk een team ter plaatse kan sturen. Oproepen uit de regio Poppel  of in het Noorden van Weelde verliezen anders kostbare tijd die soms van levensbelang zijn. Dit kan oplopen tot 20 à 25 minuten tijdverlies.

Brandweerman of -vrouw, dat word je niet zomaar. Je wordt het omdat je gedreven bent om andere mensen te helpen. Als brandweerman of -vrouw sta je dus garant voor de veiligheid van de inwoners van je gemeente en andere gemeenten in je hulpverleningszone. Je maakt deel uit van een hechte ploeg waar teamgeest centraal staat. Want voor, tijdens en na elke interventie ga je voor elkaar door het vuur.

Interesse….. kom dan donderdag aanstaande,
23 mei naar de brandweerpost in Ravels aan de Melkerijstraat te Weelde om te luisteren naar wat u kan betekenen voor uw gemeente en haar burgers.

Bent u minimaal 18 jaar, dan bent u van harte welkom op deze vrijblijvende infosessie. Voelt u zich al jaren aangetrokken om eens iets positief te kunnen bijdragen en niet altijd weer aan de zijlijn te staan terwijl u dacht een verschil te kunnen maken, dan is dit wellicht iets voor u. De brandweer is een elitekorps in de gemeente waar u gelijkgestemden zal vinden en zeker aan uw trekken zal komen… tot donderdag.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren