brandweerDonderdagavond had de brandweer van Ravels zijn handen al vol met de zware uitslaande brand in Weelde, toch kwamen er nog eens 5 interventie's bij. De tweede oproep kwam zo'n 10 min. na de oproep van de brand in Weelde, de melding was een automatisch brandalarm in De Wilders in Poppel.

Aangezien alle wagens en het voltallige personeel van Ravels werd ingezet om de grote brand in Weelde te bestrijden werd beroep gedaan op onze collega's van Merksplas. Toen de manschappen van Merksplas in De Wilders aankwamen bleek het na een grondige verkenning om loos alarm te gaan. Toch konden zij nog niet naar hun standplaats terugkeren omdat men door het zware onweer op 3 andere plaatsen waaronder de Eikendreef in Ravels met wateroverlast te kampen had. Dus werden de collega's van Merksplas ingezet om dit te verhelpen, tegen 23:00 waren deze problemen opgelost en keerden zij terug naar hun standplaats in Merksplas.

Omstreeks 23:30 kwam er een nieuwe oproep binnen met de melding boom die dreigt te vallen Steenweg op Weelde in Poppel. Aangezien de brand in Weelde onder controle was kon men vandaar uit een ploeg naar deze interventie sturen. De 751 Snelle interventie wagen ging ter plaatsen en stelde vast dat de boom ook getroffen was door een blikseminslag, zij hebben de boom vakkundig omgezaagd zodat er geen gevaar meer was en keerde na een klein half uurtje terug naar de brand.

In totaal waren er 6 interventie's op het grond gebied van Ravels, en konden wij dus beroep doen uit de goede Zone werking met dank aan de collega's van brandweer Merksplas. 

www.brandweerravels.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren